Acasă Social Proiecte romanesti originale pentru invatarea limbilor straine

Proiecte romanesti originale pentru invatarea limbilor straine

DISTRIBUIȚI

Nu mai putin de sase proiecte inovatoare din domeniul predarii si invatarii limbilor straine au fost premiate ieri de catre Delegatia Comisiei Europene, Ministerul Educatiei si Cercetarii si Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, in timp ce alte trei proiecte au primit mentiuni.

Unitatile de invatamant premiate sunt dintre cele mai diverse, de la gradinite pana la Scoala de Aplicatie pentru Ofiteri -Mihai Viteazul- a Jandarmeriei romane.

Proiectul jandarmilor, numit -Jandarmi fara frontiere-, propune o varietate de mijloace pentru perfectionarea profesionala in contextul integrarii europene – cursuri de specialitate in limba franceza, in paralel cu modalitati vii si atractive de studiere a limbii ca mijloc de comunicare. La proiectul organizat de Jandarmerie au luat parte ofiteri din 11 tari europene.

Scoala cu clasele I-VIII din satul Catamaresti Deal, comuna Mihail Eminescu, judetul Botosani, a fost premiata pentru proiectul -Apa la noi si pe alte meleaguri-, care face parte dintr-o strategie pe termen lung de promovare a educatiei ecologice.

Un alt proiect premiat a fost TYPO – Europa Unita a Tinerilor Reporteri, pus la punct de catre elevii Liceului Teoretic -Jean Louis Calderon- din Timisoara.

-Cine altcineva decat copiii si tinerii ar fi putut stabili mai bine si mai usor puntii de comunicare cu semenii lor din lumea intreaga? Ei par sa fi inteles aceasta realitate, inainte ca noi sa o teoretizam-, a declarat seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele, prezent la eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.