Home Social Protest: Muzeul Antipa nu participă la Noaptea Muzeelor

Protest: Muzeul Antipa nu participă la Noaptea Muzeelor

DISTRIBUIŢI

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” anunță că nu va participa la ediția din acest an a proiectului Noaptea Muzeelor, deoarece se solidarizează cu ceilalți colegi din muzeele din țară, protestând împotriva salariilor extrem de mici din sectorul muzeal.

„Sistemul de salarizare actual reprezintă o amenințare extrem de severă la adresa procesului de management al unui muzeu. Dacă vrem să avem în continuare muzee funcționale, trebuie găsită o soluție pentru creșterea nivelului de salarizare în muzeele care au fost uitate până acum. Ministerul Culturii a înțeles de la început acest lucru și a propus ordonanța de creștere salarială. Trebuie ca și restul Guvernului sa înțeleagă.

Mulțumim foarte mult publicului nostru pentru că ne apreciază atât, lucru pe care îl vedem din numărul mare de vizitatori care ne trec pragul: aproape 600.000 de persoane ne-au vizitat muzeul în 2023, acesta fiind cel mai mare număr de vizitatori în cursul unui an, de la înființarea acestei instituții. Acest lucru nu poate decât să ne bucure, în primul rând pentru că ne transmite că suntem relevanți pentru comunitate și munca noastră este recunoscută de public. Dacă se va ajunge la proteste ale salariaților din muzee, în data de 18 mai, așa cum se preconizează în momentul de față, ar fi grozav dacă o parte din public ar protesta alături de salariații muzeelor,  transmițând astfel guvernanților ideea că publicul înțelege că muzeele sunt importante, că trebuie să înțeleagă și guvernanții acest lucru și că munca celor care lucrează în muzee trebuie răsplătită cum se cuvine.

Cu acest prilej, îi anunțăm pe vizitatorii noștri că Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” va avea un program normal de vizitare sâmbătă, 18 mai 2024, fiind deschis între orele 10.00 – 20.00, ultima intrare fiind la ora 19.00.”, anunță muzeul într-un comunicat transmis CURENTUL.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.