Acasă Social Protocol informational in educatie

Protocol informational in educatie

DISTRIBUIȚI

Ministerul Educatiei si Cercetarii si Oracle Romania au semnat ieri un protocol care creeaza cadrul unei colaborari intre cele doua institutii, in vederea implementarii si dezvoltarii de programe educationale destinate elevilor si profesorilor de liceu din Romania.

Acordul are ca obiectiv completarea programei scolare pentru clasa a XII-a cu modulul de tehnologii de baze de date -Database Design and Programming with SQL-, din cadrul programului -Academia Oracle- pentru licee. Acest curs urmeaza sa fie implementat in 1.500 de licee din intreaga tara, oferind elevilor posibilitatea sa-si dezvolte competente si aptitudini solide in utilizarea celor mai noi tehnologii de baze de date.

Studiul bazelor de date in invatamantul pre-universitar creeaza premisele implementarii economiei bazate pe cunoastere si a societatii informationale in Romania. Modulul -Database Design and Programming with SQL- propune spre studiu concepte generale de programare si tehnologii de baze de date, care sunt utilizate la ora actuala de majoritatea companiilor importante din domeniul tehnologiei informatiei.

In prima faza a proiectului, un numar de 120 de profesori vor beneficia de instruire din partea specialistilor Oracle pentru dobandirea cunostintelor si deprinderilor necesare pentru predarea cursului.

A doua etapa va consta in extinderea proiectului pentru instruirea tuturor cadrelor didactice implicate in acest program astfel incat, incepand cu anul scolar 2007-2008, elevii sa beneficieze de cursul -Database Design and Programming with SQL- in programa scolara, ca un curs optional de informatica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.