Acasă Social Rafila susține că pentru toți asimptomaticii a existat consimțământul la internare

Rafila susține că pentru toți asimptomaticii a existat consimțământul la internare

DISTRIBUIȚI

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie susține că asimptomaticii au consimțit la internarea lor.

„Nu cred că în România avem o contabilizare a cazurilor transmise de simptomatici și asimptomatici. Unele persoane sunt asimptomatice și apoi devin simptomatice, altele rămân asimptomatice pe tot parcursul infecției. Cunosc cazuri care s-au îmbolnăvit de la asimptomatici, iar aceștia au fost descoperiți ulterior. Unii sunt internați asimptomatici, iar după o săptămână încep să aibă simptome. Nu e rău ca ei să fie izolați, așa sunt toate recomanările. Discuția e unde să fie ei izolați. În Italia, de exemplu, au izolat asimptomaticii în hoteluri. Discuția aceasta legată de internarea cu forța mi se pare ușor exagerată. A existat consimțământul pacientului”, a declarat Rafila, conform România TV.

Sperăm că politrucilor nu le-a trecut cumva prin cap ca acum să fie scoși vinovați medicii că asimptomaticii au fost internați doar în baza ordinelor Ministerului Sănătății și n-au semnat undeva că sunt de acord.

5 COMENTARII

  1. Dacă obligatoriu, cu plăcere, vorba aia … deci dacă nu te duci la pușcăria spital și nu accepți testarea ți se face dosar penal …iar dacă te duci, asta e cu consimțământul pacientului …lol …bun banc :))))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.