Acasă Social Ramona Cîciu, femeia căreia i s-a făcut rău la locul de muncă,...

Ramona Cîciu, femeia căreia i s-a făcut rău la locul de muncă, a murit

DISTRIBUIȚI

Femeia căreia i s-a făcut rău la serviciu și care a stat în comă profundă cåteva zile a murit, såmbătă seară, la ora 19.45, la Spitalul Universitar de Urgență București, a declarat pentru Mediafax Bogdan Popescu, purtătorul de cuvånt al instituției.
Potrivit acestuia, în pofida tuturor eforturilor făcute de către medici, la ora 19.45 Ramona Cîciu a încetat din viață.
Medicul a explicat că femeia era ventilată mecanic, iar funcțiile cordului erau, de asemenea, susținute cu ajutorul aparatelor.
„Deși s-au încercat multiple manevre de resuscitare și terapia specifică, Ramona Cîciu nu a mai putut fi salvată“, a spus Popescu.
Încă de la început, medicii au fost rezervați în privința șanselor de supraviețuire ale femeii, după ce aceasta și-a pierdut cunoștința la serviciu și a rămas în această stare mai mult de cinci minute, după care a intrat în comă profundă.
După ce Ramonei Cîciu i s-a făcut rău la serviciu și și-a pierdut cunoștința, marți, angajații companiei Ipsos Interactive Services, la care aceasta lucra, au anunțat Clinica MedLife, unde este arondată firma. De acolo a fost trimisă o ambulanță SOS, care a ajuns la caz destul de repede după solicitare, dar nu era echipată pentru a putea interveni într-o situație atåt de gravă, au povestit, vineri, colegi ai femeii.
Imediat după anunțarea Clinicii MedLife, colegii Ramonei Cîciu, speriați de starea acesteia, au chemat și medici de la Centrul Medical Unirea, aflat la parterul clădirii unde are sediul firma Ipsos.
După ce ambulanța SOS a ajuns la caz, pentru că nu avea echipamente de resuscitare, a fost solicitat sprijinul SMURD.
Ramona Cåciu a fost transportată, marți, la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB), iar medicii de la SMURD care au preluat-o au efectuat manevre de resuscitare timp de 90 de minute, întrucåt femeia avea activitate cardiacă.
Purtătorul de cuvånt al SUUB, medicul Bogdan Popescu, a spus că femeia avea deja un edem cerebral la internare, cauzat de neoxigenarea creierului mai mult de cinci minute. „Fără oxigen, apar leziuni ireversibile ale creierului“, a explicat medicul.
Deși edemul cerebral a fost operat, miercuri, pentru decompensarea zonei, starea femeii nu s-a ameliorat, din contră, au apărut complicații, ea rămånånd în comă profundă pånă såmbătă seară, cånd a decedat.

Procurorii s-au autosesizat

Procurorii Parchetului Judecătoriei sectorului 6 din Capitală s-au autosesizat și fac cercetări cu privire la respectarea securității și sănătății în muncă în cazul Ramonei Cîciu, urmånd să se stabilească împrejurările în care aceasta a ajuns în stare gravă la spital, direct de la locul de muncă.
Potrivit purtătorului de cuvånt al SUUB, cauza șocului suferit de femeie nu a putut fi stabilită. Un singur rezultat al analizelor indică faptul că pacienta a avut o miocardită virală, aceasta însemnånd o inflamare a mușchiului inimii provocat de infecție.
Bogdan Popescu a mai spus că investigațiile privind hormonii care ar indica un surmenaj prelungit infirmă această supoziție. „Nu avem niciun rezultat care să indice faptul că suferința i-a fost cauzată de surmenaj, însă mai așteptăm și alte rezultate de laborator. Prognosticul rămåne rezervat în acest caz“, a precizat medicul Bogdan Popescu.
Soțul Ramonei Cîciu a declarat, vineri, pentru Mediafax, că aceasta mai lucra acasă pentru proiectele de la serviciu, dar acest lucru nu se întåmpla în permanență, ci doar în anumite perioade.
Întrebat dacă în ultima perioadă soția lui lucra mai mult decåt de obicei, Marius Cîciu a confirmat acest lucru, precizånd că a fost vorba de o perioadă de aproximativ 10 zile înainte de îmbolăvirea ei.

Compania regretă decesul angajatei lor

Firma Ipsos Interactive Services, unde lucra Carmen Ramona Cîciu, căreia i s-a făcut rău la serviciu, iar după patru zile a decedat, spune că va face tot ce va putea pentru a ajuta familia angajatei lor, considerånd pierderea acesteia drept una grea.
„Ipsos Interactive Services regretă profund decesul colegei Carmen Ramona Cîciu. Vestea decesului ei este una tragică și ne-a îndurerat profund. Carmen a fost un om minunat, o colegă extraordinară, care a fost în echipa noastră încă de la început. Este o pierdere grea pentru noi, colegii ei. Suntem alături de familia îndoliată și vom face tot ce ne stă în putință să-i ajutăm. Dumnezeu să o odihnească în pace!“, se arată într-un comunicat al companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.