Acasă Social Reorganizare de personal în cadrul Companiei Naţionale Poşta Română

Reorganizare de personal în cadrul Companiei Naţionale Poşta Română

DISTRIBUIȚI

În urma informaţiilor transmise de o parte a mass-media, în legătură cu procesul de disponibilizare de personal care urmează a fi efectuat de către Poşta Română, instituția face următoarele precizări, în virtutea corectei informări:
Acest proces se înscrie în ciclul de viaţă firesc al unei companii care îşi diversifică, în mod continuu, portofoliul de servicii, urmând trendul pieţei. Aceste disponibilizări sunt agreate împreună cu partenerul de dialog social şi se vor face conform prevederilor legale (respectiv Codul Muncii şi Contractul Colectiv de Muncă 2008-2018). Disponibilizarea personalului vizează, în principal, sectorul administrativ şi nu cel operaţional, iar angajaţii afectaţi de concedierea colectivă vor beneficia de salarii compensatorii. Această decizie a rezultat în urma unei analize interne care a demonstrat că aparatul administrativ este supradimensionat în raport cu volumul şi specificul activităţii companiei.
Pe masură ce noi direcţii de activitate vor prinde contur pentru Poşta Română (servicii financiare, de asigurare, telecom), care vor genera venituri consistente, conform strategiei de dezvoltare a companiei, vom cooptata în echipa noastră personal cu expertiză în noile domenii de dezvoltare ale companiei, în funcţie de necesităţile identificate.
Considerăm că disponibilizarea a 296 de persoane (aproximativ 1%) care se va efectua în lunile următoare, constituie un proces firesc de revigorare a resursei umane, într-o companie gigant, cu 26.000 de angajaţi, în care aproximativ 1.500 de oameni părăsesc în mod natural compania, anual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.