Acasă Social Rezultatele controalelor ANSVSA desfăşurate în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale

Rezultatele controalelor ANSVSA desfăşurate în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale

DISTRIBUIȚI

Peste 8.383 de unităţi din sectorul alimentar (pieţe agro-alimentare, abatoare şi centre de sacrificare a mieilor cu activitate temporară, unităţi de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, unităţi de vânzare cu amănuntul), au fost verificate de către inspectorii ANSVSA pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare.

Astfel, în perioada 01.04.2019 – 02.05.2019, ANSVSA a demarat o serie amplă de controale oficiale la nivel naţional având drept scop verificarea condiţiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel şi ouăle destinate consumului uman, precum şi alte alimente de origine animală şi non-animală.

În urma controalelor efectuate, deficienţele constatate de inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate prin aplicarea a 503 sancţiuni contravenţionale, care au însumat 1.819.360 de lei.

Totodată au fost emise 116 ordonanţe privind suspendarea activităţii şi 175 de ordonanţe privind interzicerea desfăşurării activităţii unor unităţi.

De asemenea, reprezentanţii ANSVSA au aplicat măsuri de reţinere oficială/sechestru şi au dirijat către unităţi de neutralizare peste 8.177,24 kg de produse alimentare, precum şi 72.280 de ouă, care nu erau marcate în conformitate cu cerinţele legale.

Dintre neconformităţile constatate şi sancţionate pot fi menţionate următoarele:
– comercializarea mieilor fără documente de provenienţă şi transportul acestora cu mijloace de transport neautorizate;
– nerespectarea normelor sanitare veterinare privind condiţiile de igienă şi de temperatură pe durata transportului produselor alimentare;
– deficienţe privind marcarea şi etichetarea ouălor;
– deficienţe privind asigurarea trasabilităţii produselor alimentare;
– depozitarea şi comercializarea către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii care nu au fost înregistrate/autorizate sanitar veterinar, fără respectarea condiţiilor de temperatură şi igienă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.