Home Social Românii dau fuga în Ungaria pentru analize medicale

Românii dau fuga în Ungaria pentru analize medicale

DISTRIBUIŢI

Serviciile medicale din România, de care ministrul Eugen Nicolăescu este tot mai mândru, îi determină pe români să aleagă varianta Ungaria atunci când vine vorba de analize medicale la nivel european. Un centru medical din Timișoara nu mai prididește cu programările românilor pentru analize și tratamente medicale în Ungaria. Avantajele sunt multiple, de la costurile mai mici, la aparatură performantă și respect din partea personalului medical. În acest timp, Nicolăescu continuă războiul cu farmaciștii, prefecții, ziariștii și cu oricine îndrăznește să critice măsurile sale.

Pacienți morți. Medici măcelăriți de rudele unor pacienți netratați corespunzător. Medici sancționați pentru erori medicale. Aceasta ar fi radiografia unui sistem bolnav, realitate pe care mai-marele Eugen Nicolăescu nu vrea să o vadă și nici să o recunoască. Disperarea ministrului sănătății, Eugen Nicolăescu, a atins cote alarmante, lucru confirmat și ieri, în cadrul videoconferinței cu reprezentanții din teritoriu ai autorităților sanitare. Nu este prima oară când liberalul isterizat de atâtea critici sare la gâtul ziariștilor și îi ceartă pentru că nu scriu după bunul său plac. La sfârșitul săptămânii trecute, Nicolăescu le-a cerut jurnaliștilor să devină partenerii ministerului și să contribuie la mărirea încrederii românilor în medici și în sistemul sanitar.

Chiar dacă ministrul își dorește ca încrederea oamenilor în sistemul sanitar să crească, autoritățile sanitare din Timișoara îl contrazic pe față pe șeful lor de la București. Dovadă stă faptul că un centru din Timișoara s-a specializat în programarea românilor pentru tratamente medicale în Ungaria. Oamenii spun ce îi doare și sunt programați la un specialist din Ungaria. Cei care doresc să beneficieze de tratament medical în țara vecină, dar nu cunosc medici acolo, pot apela la serviciile unui centru de programare medicală din Timișoara. Aici poate veni orice persoană, dar mai întâi trebuie să plătească 120 de euro. Spre deosebire de alte centre de acest tip din țară, la Timișoara, pacienților li se cer investigații medicale complete, care ulterior sunt traduse în maghiară și trimise medicilor de la spitalele din Ungaria. Astfel, în momentul în care pacientul ajunge la specialist, acesta știe exact care e problema. În plus, facturile primite în Ungaria sunt traduse de către medicii din Timișoara, astfel încât pacienții asigurați își pot deconta o parte din cheltuieli la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Cei care nu vor să se deplaseze până la Timișoara, pot trimite prin fax analizele, pentru a fi programați la specialistul de care au nevoie. Consilierea pacienților se face gratuit. În atare condiții, nu înțelegem cum de vrea ministrul să ne facă să nu vedem gunoiul din curtea instituției pe care încă o conduce pentru o vreme.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.