Acasă Social Salariati… miliardari

Salariati… miliardari

DISTRIBUIȚI

Potrivit unei situatii privind distributia contribuabililor in functie de venitul anual impozabil realizata de Directia Generala a Finantelor Publice, opt botosaneni castiga anual peste un miliard de lei, in timp ce mai mult de jumatate din totalul populatiei care lucreaza a obtinut venituri anuale de sub 25 milioane de lei. Statisticile arata ca sapte din cei opt miliardari, anual, au realizat venituri nu doar din salarii, ci si din activitati independente. Printre acestia se afla notari, executori judecatoresti si avocati.

Exista un singur caz in care veniturile anuale de peste un miliard de lei au fost realizate exclusiv din salarii, ceea ce inseamna ca salariul lunar al persoanei respective este de aproape 100 milioane de lei, echivalentul a 3.000 de dolari. Pentru aceste venituri, cota de impozitare este de 40%. Alte doua persoane au castigat, anul trecut, intre 900 milioane lei si un miliard de lei, iar sase persoane au obtinut venituri intre 800 si 900 de milioane.

Datorita salariului mediu realizat la Botosani, nici unul dintre cei opt nu vrea sa riste ca numele sau sa fie dat publicitatii.

In schimb, 45.513 din cele 84.013 de persoane ale caror venituri au fost contabilizate de Directia Generala a Finantelor Publice au realizat, anul trecut, venituri anuale de pana la 23 de milioane, ceea ce inseamna venituri lunare de mai putin de doua milioane de lei. Statisticile arata ca alti 38.350 de botosaneni au castigat intre 23 si 300 milioane de lei, in timp ce 79 de persoane au avut venituri intre 300 si 400 milioane de lei. De asemenea, 31 de persoane au obtinut venituri cuprinse intre 400 si 500 milioane de lei, iar 12 au castigat intre 500 si 600 milioane de lei.

Datele au rezultat din fisele fiscale depuse de firmele botosanene, precum si din declaratiile de venit global depuse de contribuabilii care au obtinut, pe langa salarii, si venituri din activitati independente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.