Home Social Sancțiuni la maternitatea Ploiești, după ce o femeie trimisă la Bucureşti a...

Sancțiuni la maternitatea Ploiești, după ce o femeie trimisă la Bucureşti a născut în taxi

DISTRIBUIŢI

Ministerul Sănătăţii   a sesizat Parchetul după ce o femeie de 37 de ani, cu sarcină la risc, a născut un făt mort într-un taxi, în drum spre Bucureşti, deşi a fost consultată de medicii de la Maternitatea Ploieşti. De asemenea, echipa de control a MS, care a descoperit şi că protocoalele nu erau respectate, a cerut demiterea lui Călin Boeru, şeful spitalului. Acesta şi-a înaintat deja demisia Consiliului Judeţean Prahova, care a aprobat-o.

”Din analiza Fişei de la camera de gardă a pacientei, nu există acceptul în scris al acesteia şi nici parafa medicului curant privind transferul interclinic către o altă unitate medicală din Bucureşti.”

Pacienta prezenta o urgenţă chirurgicală majoră, care putea fi rezolvată în cadrul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti, având în vedere situaţia liniilor de gardă existente.

În cazul în care starea nou-născutului prematur necesita îngrijiri medicale peste nivelul celor care puteau fi acordate în unitatea sanitară respectivă, medicul curant avea posibilitatea şi obligaţia de a solicita un transfer de urgenţă, inclusiv prin solicitarea elicopterului medicalizat prin Numărul Unic de Apel de Urgenţă 112.

„Nu se poate stabili cu exactitate dacă pacienta a plecat de bună voie neasistată medical sau dacă acest lucru a fost impus de împrejurări”, subliniază reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, adăugând că din analiza fişei de la camera de gardă, „nu există acceptul în scris al pacientei şi nici parafa medicului curant privind transferul interclinic către o altă unitate medicală din Bucureşti”.

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.