Acasă Social Sânge suspectat că ar fi infectat cu hepatita B, folosit la transfuzii

Sânge suspectat că ar fi infectat cu hepatita B, folosit la transfuzii

DISTRIBUIȚI

Centrul de Transfuzii Slatina a trimis la Spitalul Județean din localitate sânge suspectat că ar fi infectat cu hepatită B, potrivit digi24.ro. Sângele a fost deja transfuzat unui pacient. Situația a fost semnalată chiar de Centrul de Transfuzii. Ministerul Sănătății analizează această situație.

Andrei Iordache, directorul Spitalului Județean Slatina a declarat, la Digi24, că donatorul este suspectat că ar fi purtător al virusului hepatic B și că sângele acestuia a fost deja transfuzat unui pacient.   

”Donatorul centrului este suspicionat cu un titlu crescut de virus hepatic B. Din păcate, suspiciunea a apărut foarte târziu. Noi am și transfuzat sangele cel puțin unul pacient și sperăm să nu fie infestat”, a mai spus directorul spitalului.   
„Pacientul a venit a venit la noi, e internat la secția boli infectioase, i-am luat analizele și așteptăm să vedem dacă se confirmă sau nu” infectarea cu virusul hepatic B”, a mai spus Andrei Iordache.  
Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților a spus, la Digi24, că pacientul care a primit transfuzia ar trebui să se adreseze justiției.

În situația asta trebuie făcute niște investigații foarte atente, pentru că dacă a fost contaminat, e foarte grav și pacientul trebuie să se adreseze instanței, ministerului pentru că hepatita B e o boala groaznică. Dacă un om sănătos a fost contaminat, această boală e incurabilă și duce la cancer hepatic, la ciroză. E un lucru grav dacă s-a întâmplat așa ceva”, a mai spus Vasile Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.