Acasă Social Sanitas băgată în corzi de medici, a schimbat tonul agresiv față de...

Sanitas băgată în corzi de medici, a schimbat tonul agresiv față de aceștia și mimează îngrijorarea pentru sporuri

DISTRIBUIȚI

După ce mii de medici s-au revoltat și au semnat proteste față de regulamentul pentru sporuri Sanitas a transmis astăzi un comunicat cu titlul „Comisia pentru medici din cadrul Federației SANITAS din România își exprimă îngrijorarea pentru încăpățânarea cu care guvernanții țin de Anexa 10 la regulamentul de sporuri”.

„Comisia pentru medici din cadrul Federației SANITAS din România a analizat conținutul mult-discutatei Anexe 10 la Regulamentul pentru sporuri, document care a făcut subiectul negocierilor din ultimele săptămâni cu Ministerul Sănătății și cel al Finanțelor Publice.
Considerăm că insistența cu care reprezentanții puterii au grijă să anunțe creșteri salariale nemaivăzute pentru medici și asistenți medicali nu face decât să ridice opinia publică împotriva tuturor angajaților din sănătate și asistență socială și să creeze rupturi între diferitele categorii sociale. La limită, putem să înțelegem că este vorba de o campanie de promovare a acțiunilor politice guvernamentale, dar aceasta ar trebui să nu depășească, totuși, granițele realității.
Menționăm că, deși luna martie 2018 va aduce creșteri pentru personalul medical, noile salarii NETE ale medicilor nu vor atinge niciodată procentele menționate de guvernanți, de 170%! Fluturașii de salariu corespunzători lunii martie 2018 vor demonstra acest fapt! În același timp, considerăm că Anexa 10, aplicată în forma făcută publică pe site-ul Ministerului Sănătății, va alimenta multe inechități și discuții contradictorii între categoriile profesionale din Sănătate – asistenți medicali, biologi, farmaciști, infirmiere, personal TESA etc.
În consecință, deși suntem medici și ne încadrăm în acele categorii de angajați care vor înregistra creșteri de venituri de la 1 martie 2018, suntem în același timp și membri SANITAS. În numele solidarității sindicale, considerăm că este corect să ne susținem colegii din echipa medicală, cu care lucrăm zi de zi și, implicit, demersurile Federației SANITAS de apărare a drepturilor acestora. În calitate de membri de sindicat, ne asumăm cele cinci obiective formulate de Federația SANITAS:
1. Acordarea creșterilor salariale de la 1 martie 2018 pentru TOT personalul din sănătate și asistență socială.
2. Renunțarea la plafonarea sporurilor, la nivelul de 30% pe ordonator principal de credite.
3. Adoptarea Regulamentului de sporuri fără Anexa 10.
4. Negocierea și încheierea Contractului colectiv de muncă la nivelul sectoarelor de activitate ”Sănătate” și ”Asistență socială”.
5. Recuperarea pierderilor de venituri cauzate de aplicarea noilor reglementări salariale de la 1 ianuarie 2018, respectiv de transferul contribuțiilor sociale în totalitate în sarcina angajatului.

Comisia pentru medici
din cadrul Federației SANITAS din România”, se arată în comunicat

Ministrul deocamdată tace!

2 COMENTARII

  1. O prostie, nu sunt 10% medici in Sanitas. Sunt mai multi in Solidaritatea Sanitara, alt sindicat de nurse dar care are si doctori. Sindicatele principale de doctori (Alianta Medicilor, Promedica, Hipocrat si altele) sunt la ora actuala in opozitie cu guvernul si de aceea cenzurate masiv de mass media si guvern

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.