Home Social „Școala după școală” nu se poate organiza în spații închiriate de la...

„Școala după școală” nu se poate organiza în spații închiriate de la personalul didactic

DISTRIBUIŢI

 

O inițiativă legislativă prin care se propune interzicerea organizării programului „Școala după școală” în spații închiriate de la personalul didactic al unităților de învățământ în care elevii sunt înmatriculați a primit, marți, raport favorabil din partea Comisiei pentru învățământ a Senatului.

 

Interdicția, propusă printr-un proiect de lege depus de deputatul PDL Florin Gheorghe, este stabilită și pentru personalul nedidactic al unităților de învățământ, pentru persoanele care dețin funcții de conducere în administrația publică locală, precum și pentru membrii consiliului de administrație al ISJ sau ISMB.

 

Potrivit propunerii legislative, programul „Școală după școală” se poate organiza și în alte spații decât cele ale unităților de învățământ numai după avizul prealabil al consiliul de administrație al ISJ sau ISMB, după obținerea avizului administrației publice locale și cu respectarea metodologiei aprobate prin ordin al ministrului Educației.

 

Inițiatorul arată, în expunerea de motive, că reglementarea insuficientă a programului „Școală după școală” a generat și generează activități la limita legii penale, în sensul în care personalul didactic și nedidactic al unităților de învățământ condiționează activitatea școlară de participarea elevilor la unele programe „Școala după școală” și de prețul plătit pentru aceste servicii neautorizate.

 

Acesta adaugă că a propus setul de interdicții în privința organizării acestor programe pentru a evita conflictele de interese și a înlătura posibilele presiuni la adresa părinților.

 

Proiectul pentru modificarea Legii 1/2011 a Educației Naționale va fi dezbătut de Senat în calitate de Cameră decizională.

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.