Home Social Scolile vor avea directori tineri

Scolile vor avea directori tineri

DISTRIBUIŢI

Profesorii varstnici nu vor mai putea candida la functiile de director si director adjunct din unitatile de invatamannt de stat, potrivit noii metodologii aprobate de ministrul educatiei si cercetarii, Mihail Hardau (foto). El este de parere ca noua metodologie remediaza deficientele si ofera un cadru legal optimizat pentru organizarea si desfasurarea concursurilor pentru functiile de director si director adjunct din unitatile de invatamant preuniversitar de stat.


Totodata, ministrul a acuzat si disfunctionalitatile survenite in aplicarea vechii metodologii de organizare si desfasurare a concursului pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct din unitatile de invatamant preuniversitar de stat, care au condus la amanarea concursurilor de directori la nivel national.

Una dintre modificari se refera la componenta comisiilor de elaborare a subiectelor de concurs, a comisiilor de concurs si a celor de contestatii, din care au fost eliminati contabilul ori administratorul financiar al scolii si psihopedagogul, fiind inlocuiti cu inspectori de specialitate pentru limbi straine.

De asemenea, au fost eliminati din comisia de contestatii presedintele comisiei judetene de finantare si administrare a invatamantului preuniversitar, reprezentantul consiliului scolar local si psihopedagogul, locul lor fiind luat de directori recunoscuti pentru autoritatea profesionala si morala.

Totodata, a fost introdusa prevederea conform careia, la data sustinerii concursului, candidatii au varsta cu cel putin patru ani mai mica decat varsta maxima de pensionare pentru munca depusa si limita de varsta.

Un numar de 5.110 posturi de director si director adjunct sunt in acest moment vacante in unitatile de invatamant preuniversitar din tara, potrivit Ministerului Educatiei si Cercetarii. Dintre cele 5.110 posturi, 4.072 sunt de directori, iar celelalte, de directori adjuncti. Cele mai multe sunt in Bucuresti – 319 posturi de directori si 176 de directori adjuncti.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.