Home Social Scrisoare deschisă cu acuzații de fraudă la Ministerul Transporturilor

Scrisoare deschisă cu acuzații de fraudă la Ministerul Transporturilor

DISTRIBUIŢI

Confederația COTAR a trimis o MINISTRULUI TRANSPORTURILOR – IULIAN MATACHE, o scrisoare deschisă în care lansează acuzații grave de corupție la adresa unei directoare:

„Domnule Ministru,
Confederația C.O.T.A.R., reprezentativa la nivel national a sectorului de activitate „transporturi rutiere”, respectiv pentru – transporturi urbane, suburbane si metropolitane de calatori – transporturi cu taxiuri – alte transporturi terestre de calatori n.c.a, precum si a scolilor de conducere (pilotaj), vă solicită stoparea imediata a CORUPȚIEI si INCOMPETENȚEI  angajaților Ministerului Transporturilor care participă, în calitate de examinatori (și nu au această calitate), la examenele de atestare a personalului care activeaza in domeniul transportului rutier.
Dupa cum bine cunoasteti, de la comisiile de dialog social la care ati participat, angajați ai Directiei Rutiere in frunte cu directoarea Adriana Kalapis si ai Autoritatii Rutiere Romane, care nu au calitatea solicitata de art. 67 al OG 27/2011, fac parte din comisiile de examinare a personalului care activeaza in domeniul transportului rutier.
Comportamentul discretionaral al domnei director Adrianei Kalapis și al unor examinatori agreați de aceasta, care favorizează anumite centre de pregătire profesională la care examenele sunt formale, (cursanții le evită pe celelalte) este un mijloc de manipulare a piaței de pregătire profesională și de obținere a unor venituri frauduloase în avantajul lor. În sprijinul acestei afirmații vă rugăm să analizați  gradul de promovabilitate la examen și numărul de cursanți, rezultatul vă va indica stimate Domnule Ministru,  care  Centre de pregătire profesională în transporturi (CPPPTR) au o relație preferențială cu directoarea Adriana Kalapis. Sumele săptâmânale încasate de Adriana Kalapis, ca plată a examenului sunt la nivel de peste 3000 de EU, aceasta reprezentând numai o parte infimă din veniturle ilicite ale Doameni Director obținute din activitatea în Comisiile de atestare profesională. Pentru a va convinge cereți Corpului de control al Ministerului să verifice Declarația de avere a doameni Director. Conform documentelor pe care le deținem, Dănsa examinează 1000 de probe în săptămânile slabe, iar o probă nu este plătită cu mai puțin de 10 lei în cazul doameni director, conform declarației celor care susțin aceste probe profesionale, și pe care suntem hotărâți să le prezentăm DNA in cazul în care nu veți reacționa.
Vă informăm că, de mai bine de un an de zile am solicitat punerea in aplicare a legii privind examinarea personalului care activeaza în domeniul transportului rutier, prin clarificarea a unui minim de aspecte solicitate expres de art 67 al OG 27/2011, respectiv:
Care sunt condițiile de studii, experiența, pregatirea profesională necesară specialiștilor în domeniul transportului care fac parte din comisiile de examinare –  ne-am săturat ca, la examen să avem surpriza ca examinatorul sa nu cunoască nici măcar lucruri elementare pe care trebuie să le cunoască cel exeminat.
Cuantumul tarifului plătit de candidat pentru examen.
Clarificarea aspectelor sus menționate ar creea premizele concurenței loiale în piața de pregătire profesională și asigurarea  unui corp de examinatori profesioniști, care să aducă în circulația rutieră personal calificat, cunoscător al normelor europene de transpor, al legislației europene în domeniu. Examinarea superficială și făcută de personl necalificat, precum Doamna director, conduce la introducerea în circulația rutieră a unor persoane care, zilnic, provoacă acidenre și pierderi materiale societăților de transpor
Ca urmare a schimbării miniștrilor, pe bandă rulană, a condus la creare unei anormalității în ministerul pe care-l conduceți  iar, precizarile solicitate de legiuitor și de noi, nu sunt pe placul multor oportunisti, care au mai rîmas în minister, deși miniștrii se schimbă, așa cum e cazul  doamnei Director Adriana Kalapis care are interes personal să nu promoveze actul normativ menționat, dânsa fiind una dintre persoanele care nu îndeplinește condițiile necesare încadrării cerinţelor art. 67 alin (3),al OG 27/2011 privind participarea specialiștilor în domeniul transporturilo rutiere, ca membrii în comisiile de examinare în vederea atestării profesionale.
Pentru a vă demonstra că suntem bine informați și că nu vorbim pentru a calomnia pe cineva vă supunem atenției câteva date din CV –ul doamnei Director.
Doamna Kalapis,
nu este absolventă a unei forme de învăţământ în legătură cu domeniul transportului rutier, (a absolvit de curând o Facultate de Comunicare deși are peste 45 de ani)
nu are activitate care să se consemneze ca vechime  în domeniul transporturilor rutiere şi
nu are specialiazare în domeniul transporturilor rutiere.
În aceste condiții vă întrebăm ce o recomandă să facă parte din aceste comisii de atestare profesională, al cărui interes politic și material il reprezintă în Minister.
Acum  înțelegem  de ce se opune promovării actului normativ (conform obligației de seviciu pe care o are Kalapis Adriana – director Direcția Rutieră) la care am făcut referire mai sus, promovarea acestuia nu i-ar mai da posibilitatea obținerii de venituri din examinare, ori acesta este obiectivul pentru care a urmărit acest post și la obținut prin relația politică avută cu fostul ministru Ramona Mănescu.
Cu toate acestea, Adriana Kalapis, contrar legii,
abuzează de funcția deținută, și se autonumește membru în comisiile de examinare  și
realizează venituri din examinare, plătite ATENȚIE, de  Centrele de pregatire profesionala – CPPT și nu de către candidați, asa cum prevede art. 67 al OG 27.

În Concluzie, Domnule Ministru, COTAR costată, conform documentelor pe care le deținem, că;

 Kalapis Adriana, funcționar public, director al Direcţiei Rutiere din cadrul Ministerului Transporturilor, prin înscrisuri oficiale transmise către Autoritatea Rutieră Română îşi atribuie prin fals, titlu de specialist în domeniul transportului rutier, în vederea obţinerii de venituri, ca membru al comisiei de examinare;

In baza falsului consemnat mai sus, Adriana Kalapis participă în fiecare sâmbătă și luni ca membru în comisiile de examinare, primeşte conform declaraţiei de avere (98 907 lei in 2014 de la CPPPTR) sume de bani, ca justificare a actului de examinare, disimulate ca activități didactice, deşi art 67 al OG 27 cu modificările şi completările ulterioare prevede ca ”…membrii comisiei de examinare, sunt remuneraţi din cuantumul tarifului achitat de candidaţi pentru susţinerea examinării …..»

Motivele pentru care CPPT acceptă această plată (MITĂ – CPPT nu au dreptul să plătească actul de examinare,  conform art. 67 al OG 27), au legătură cu:
Emiterea autorizației de funcționare pentru CPPPTR-uri de către 
Direcția rutieră (DR) și  semnată de către …..Kalapis Adriana;
Exigența deosebită a Adrianei Kalapis la examenele unde nu primește suficienți bani.
Plecând de la premiza că ați fost informat greșit referitor la aspectele semnalate, vă rugăm să dispuneți
Direcției Rutiere și Autorității Rutiere Române, efectuarea actului de examinare fără plată, (centrele de pregătire profesională neavând cadrul legal de a remunera actul de examinare) până la promovarea normelor de aplicare a art.67 al OG 27/2011; 
Corpului de control, cercetarea aspectelor prezentate și înștiințarea organelor de anchetă penală asupra actelor de abuz în serviciu, fals intelectual și mită în privința directoarei Adriana Kalapis;
Destituirea din funcția publică a directoarei Adriana Kalapis;
Interzicerea participării ca membrii ai comisiilor de examinare a persoanelor care nu au calitatea de specialiști în domeniul transporturilor rutiere, în conformitate cu prevederile art.67 al OG 27/2011;
Elaborarea imediată a normelor privind examinarea cu respectarea principiilor enumerate în preambulul scrisorii noastre.
Suntem convinși că nu sunteți solidar cu aceste  acte de fraudă pe care noi vi le-am prezentat și pe care le probăm oricînd, prin documentele pe care le deținem, de aceia apelăm, mai întîi, la Dumneavoastră și nu direct la organele de anchetă precum DNA,credem că  veți stopa lacomia de îmbogățire a unor subalterni și că nu-i ve-ți lăsa să vă păteze imaginea de politician tânăr, de perspectivă. Așteptăm intervenția Dumneavoastră fermă, necesară pentru ca, noi transportatorii să beneficiem de o forță de muncă profesionistă, bine pregătită, forță de muncă care în prezent se specializează pe cheltuiala firmelor noastre ridicându-ne nejustificat costurile de exploatare.
Cu respect,
Presedinte,
Vasile STEFANESCU”

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.