Home Social Scrisul de mână este mai eficient decât tastarea la computer

Scrisul de mână este mai eficient decât tastarea la computer

DISTRIBUIŢI

Tehnologia modernă nu este mereu mai bună decât metodele clasice care, cel puțin la nivel intelectual, ne dezvoltă mult mai bine capacitățile. Deşi scriem din ce în ce mai repede la tastatură, un studiu a confirmat că este mai eficient să luăm notiţe cu pixul pe foaie decât pe notebook. Metoda scrisului de mână, ajută procesul de învățare și memorare a informațiilor notate.
În facultate mai ales,
dar şi în liceu, foarte mulţi elevi şi studenţi au început să folosească un laptop pentru a-şi lua notiţe la cursuri, abandonând scrisul de mână. Acest obicei se datorează performanţei pe care am atins-o când vine vorba de scris la computer. Se pare însă că această tranziţie nu facilitează la fel de bine procesul acumulatului de cunoştinţe în timpul unui curs, în comparaţie cu metoda clasică de redactare. Un studiu recent, realizat de Pam Mueller şi Daniel Oppenheimer, a scos la iveală că o persoană care în timpul unui curs foloseşte un pix şi o foaie este predispusă la a acumula mai multe cunoştinţe în timp real. Practic, stilul clasic de a lua notiţe a eficientizat amintirea mai multor informaţii, mai ales la scurt timp după respectivul curs.
Pentru a ajunge la aceste concluzii, organizatorii studiului au supus studenţii la vizionarea unei prelegeri video TED, timp în care îşi puteau nota informaţile auzite pe PC sau pe o foaie. Timp de 30 de minute după respectivul eveniment, participanţii erau angrenaţi în activităţi intelectuale diverse, urmând ca abia după aceea să fie chestionaţi vis-a-vis de filmul vizionat anterior, conform playtech.ro. Concluzia a fost unanimă. Într-un mod detaşat, cei care au scris de mână au
reţinut mai multe lucruri decât cei care au folosit o tastatură.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.