Acasă Social Sexul frumos intareste Armata Romana

Sexul frumos intareste Armata Romana

DISTRIBUIȚI

In armata, revolutia feminista este totala; numai la admiterea in scolile militare din Iasi, pana acum, din 500 de inscrisi, 300 sunt fete. In examene, singurul criteriu de selectie va fi pregatirea individuala a candidatilor, indiferent de sex. Peste cativa ani, vom vedea cum o femeie sef de pluton va alerga la instructie trupa de racani, cum tancurile si avioanele vor fi manevrate cu abilitate de tinere cu pielea fina… Si nu este exclus ca, in timp, sa apara femeile-general.

Viitoarele amazoane vor putea activa in orice specializare

Din luna decembrie a anului trecut, la nivel national, a demarat campania de inscrieri pentru admiterea in scolile si liceele militare. Ca in fiecare an, tinerii au inceput intai sa se intereseze despre posibilitatile de a urma o scoala militara, iar pe masura ce termenul-limita de depunere a dosarelor se apropie, urmeaza inscrierile efective. Nimic nou, in anii precedenti s-a intamplat la fel. Numai ca Ministerul Apararii Nationale a introdus in regulament o clauza noua: se pot inscrie si fete. Pana acum, sexul feminin beneficia doar de 2-3% din locurile scoase la concurs de Ministerul Apararii si numai pentru munca de birou. Ordinul ministerial este de natura sa revolutioneze in esenta toata Armata Romana. Femeile vor putea face orice specializare doresc, de la intendenta la tancuri, artilerie, aviatie sau parasutism. Se va putea ajunge in situatia in care, dupa toate filtrele armatei, pe 25 de locuri scoase la concurs de Academia Navala, sa ramaana 25 de fete, bine pregatite teoretic si cu un fizic corespunzator (pentru a face fata conditiilor vitrege de pe mare, evident). Aceasta situatie ipotetica poate deveni realitate la oricare dintre specializarile scoase la concurs.

Ralucai Strugariu ii place mai mult armata decat viata civila

Pana acum, din ceva mai mult de 500 de tineri care s-au prezentat la Biroul Informare-Recrutare Iasi si s-au inscris pentru concurs, in jur de 300 sunt fete. -Solicitari numeroase din partea fetelor au venit pentru toate ramurile de pregatire. In unele specializari, cum ar fi ?çpiloti aviatie?ê, s-au inscris cinci fete si un baiat-, spune colonel inginer Aurel Antohi, seful biroului. Raluca Strugariu este din Pascani, are 18 ani si s-a inscris deja pentru concurs. Ea vrea sa urmeze cursurile Institutului Medico-Militar. De ce? -Este mult mai multa seriozitate in armata decat in viata civila-, ne-a raspuns fara sa se gandeasca o clipa. Stie ce o asteapta? -O viata grea, dar frumoasa. Cred ca voi reusi sa ma adaptez fara probleme la ritmul din armata-, spune Raluca. La cei 18 ani ai sai, aranjata si simpatica, este dispusa sa renunte la multe dintre bucuriile tineretii si sa accepte viata cazona. Va trebui sa-si aranjeze parul cum scrie in regulament, sa poarte bijuteriile tolerate de regulament, sa nu se machieze decat cum prevede regulamentul si tot ce va face (daca va fi declarata admisa dupa examen) va purta pecetea aceluiasi regulament. Dar stie ce o asteapta. Si abia asteapta…

Are 15 ani, poarta fusta si s-a inscris la Liceul Militar

Raluca Filipciuc a venit la Iasi impreuna cu mama ei, sa vada ce trebuie sa fac pentru a se inscrie la concurs. -Viata in armata este grea, dar cred ca o sa-mi placa. Stiu sau, mai bine zis, imi imaginez ce inseamna armata, insa nu mi-e frica-, spune Raluca Filipciuc. -Cred ca este o sansa de care ar trebui sa profite cat mai multe fete. Chiar daca pare greu de crezut, odata tot trebuia sa se intample-, a adaugat Raluca, referindu-se la decizia Ministerului Apararii Nationale. Devoreaza formularele primite de la Biroul Informare-Recrutare si apoi fuge impreuna cu mama la Spitalul Militar, pentru vizita medicala. -Am vrea sa mai stam de vorba, dar trebuie sa ajungem la spital. Doar stiti cum e la armata-, ne spune, complice, mama fetei.

-Daca voi avea sef o femeie, voi executa toate ordinele-

Daniel Alexandru Pintilie are 15 ani si vrea sa urmeze cursurile unui liceu militar. Ar dori sa ajunga pilot, insa, deocamdata, are de facut liceul. Nu-l deranjeaza catusi de putin faptul ca ar putea sa-l comande o femeie; -Daca au calitati fizice si intelectuale, nu vad care ar fi problema. Daca voi avea sef o femeie, voi executa toate ordinele, ca doar e superiorul meu-, spune Daniel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.