Acasă Social Și absolvenții a cel puțin 10 clase pot primi indemnizație de șomaj

Și absolvenții a cel puțin 10 clase pot primi indemnizație de șomaj

DISTRIBUIȚI

 

Absolvenții a cel puțin 10 clase, în vârstă de minim 16 ani, pot beneficia de o indemnizație de șomaj de 250 de lei, pentru o perioada de șase luni, dacă se înregistrează la agenția de ocupare a forței de muncă în maxim 60 de zile de la data absolvirii.

 

Potrivit unui comunicat al Agenției Municipale de Ocupare a Forței de Muncă București, absolvenții instituțiilor de învățământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizație de șomaj pentru o perioadă de șase luni, reprezentând 50 la sută din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj (în valoare de 500 de lei în 2014, n.r.).

 

Aceștia trebuie să se înregistreze la agenția de ocupare a forței de muncă din raza căreia își au domiciliul, în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă.

 

Indemnizația de șomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării (informare și consiliere profesională, medierea muncii, formare profesionala).

 

Actele necesare pentru înregistrarea absolventului la agenția de ocupare a forței de muncă sunt: actul de identitate în original și copie, actele de studii și de calificare sau adeverință din care să rezulte data absolvirii, în original și copie, adeverința medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricții medicale.

 

Pentru cei din București, adresele agențiilor locale de sector sunt: pentru sectoarele 1 și 2 – Str.Spătaru Preda nr.12, corp cladire A, Sector 5, pentru Sectorul 3 – Str.Tăbăcarilor nr.20, Sector 4, pentru Sectorul 4 – Str.Spătaru Preda nr.12, corp cladire B, Sector 5, pentru Sectorul 5 – B-dul Pieptănari nr. 64, Sector 5, și pentru Sectorul 6 – B-dul Timișoara nr.59, Sector 6.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.