Acasă Social Sute de scoli, inchise de ger si zapezi!

Sute de scoli, inchise de ger si zapezi!

DISTRIBUIȚI

Nu mai putin de 318 unitati de invatamant preuniversitar isi suspendasera pana ieri cursurile din cauza vremii, potrivit datelor furnizate de catre inspectoratele scolare judetene, si alte 58 functionau cu program redus, orele de curs avand durata de 20-30 de minute.

Cea mai grea situatie este in judetul Botosani, in care toate cele 259 de unitati de invatamant au cursurile suspendate, conform deciziei Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Peste 30 de scoli si gradinite din Bucuresti au anuntat, ieri la pranz, mai multe probleme cauzate de scaderea temperaturii, aproape jumatate din aceste institutii fiind nevoite sa suspende cursurile, informeaza Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Scolile si gradinitele din 10 localitati constantene au fost inchise, ieri, din motive de vreme. Au fost inchise gradinitele, scolile si liceele din localitatile Galita, Faurei, Baneasa, Dobromir, Negresti, Lipnita, Viile, Conacu, Piatra si din municipiul Medgidia.

In judetul Alba, cursurile scolilor generale din localitatile Vars, Certeje si Mihoiesti din zona Muntilor Apuseni vor fi intrerupte si in urmatoarele zile. Aceasta masura se impune pentru protectia elevilor, pentru ca majoritatea celor aproximativ 150 de elevi care invata in cele trei unitati de invatamant parcurg zilnic, pe jos, o distanta de cativa kilometri pentru a ajunge la scoala.

Probleme cu unitatile scolare mai sunt in judetele Bihor, Braila, Galati, Hunedoara, Iasi, Maramures, Neamt, Prahova, Tulcea, Vaslui, Valcea si Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.