Home Social Trei sferturi dintre români spun că banii nu sunt igienici

Trei sferturi dintre români spun că banii nu sunt igienici

DISTRIBUIŢI

Trei sferturi dintre români consideră că banii sub formă de numerar nu sunt igienici, iar trei din zece persoane afirmă că se spală pe mâini după utilizarea bancnotelor şi monedelor, potrivit unui studiu efectuat de MasterCard în România.

În ceea ce priveşte plăţile alternative, 77 la sută dintre respondenţi iau în considerare plata cu cardul, 56 la sută ar folosi plata online, 27 la sută preferă plata cu ajutorul mobilului, iar 18 la sută ar utiliza cardul contactless ca metoda de plată, se arată într-un comunicat MasterCard. Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 510 persoane, bărbaţi şi femei în proporţii egale, în perioada 31 martie – 7 aprilie, urmărind percepţiile lor cu privire la utilizarea numerarului şi potenţialele lor preocupări cu privire la igienă.

Trei din zece români (29 la sută) spun că nu ar vrea ca zeci de străini să folosească numerarul înainte de a ajunge la ei, însă doar 9 la sută sunt revoltaţi de ideea de a nu se spăla pe mâini după ce pun mâna pe bani. Mult mai mulţi sunt revoltaţi de ideea de a nu se spăla pe mâini dupa folosirea toaletei (32 la sută) şi de atingerea nasului în public (23 la sută). Majoritatea respondenţilor ar fi dispuşi să poarte la ei şerveţele (80 la sută) sau gel antibacterian (66 la sută), în timp ce 44 la sută sunt dispuşi să folosească un card sau plăţi contactless în loc de plata numerar, pentru mai multă igienă.

Studiul extins, realizat în 12 ţări europene, a arătat că este mult mai probabil ca populaţia să se spele pe mâini după alte activităţi cum ar fi mângâierea unui animal (46 la sută) sau după călătoria cu transportul în comun (36 la sută) decât după manevrarea numerarului.

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.