Acasă Social -Turism subteran- la Mina Aninoasa

-Turism subteran- la Mina Aninoasa

DISTRIBUIȚI

Mina Aninoasa din Valea Jiului este prima mina din Romania care va fi transformata intr-un muzeu la finalul procesului de inchidere si ecologizare, inceperea lucrarilor fiind prevazuta anul viitor, transmite corespondentul Mediafax. Autoritatile locale au intocmit studiile de fezabilitate si proiectul tehnic pentru lucrarea inedita -turism subteran-, de acest proiect aratandu-se extrem de interesati si reprezentantii Bancii Mondiale, care au fost de mai multe ori la Aninoasa si care au aprobat finantarea intregului proiect, ce depaseste 2,1 milioane de euro. Mai mult, proiectul vizeaza transformarea unei parti a orasului Aninoasa intr-un parc de distractii.

-Aceasta mina ar putea vorbi despre istoria mineritului din momentul inceperii exploatarii si pana in 2006, data la care se va inchide oficial. In subteran, pe galeria Aninoasa-Piscu, lunga de 800 de metri, vor fi amenajate incaperi cu utilaje si dovezi ale existentei exploatarii zacamantului de carbune din intreaga tara-, a declarat Ilie Botgros, primarul orasului Aninoasa.

Muzeul subteran, conform proiectului, se va intinde pe o suprafata de peste doua hectare, iar turistii vor intra sa-l viziteze cu ajutorul unei colivii, la fel cum intrau si minerii in sut. Odata ajunsi in subteran, in rampa putului, vizitatorii vor fi imbracati in salopete, cu casti si lampase de mineri, si vor fi plimbati atat pe jos, cat si cu ajutorul unor vagoneti, de la frontul de lucru la depozitele unde erau explozivi, statia masinilor, precum si prin alte locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.