Acasă Social Un matematician, inspector scolar general pe Capitala

Un matematician, inspector scolar general pe Capitala

DISTRIBUIȚI

Bucurestean get-beget, Cristian Alexandrescu, noul sef al ISMB, are 44 de ani, este casatorit – sotia este profesor de biologie la Liceul Teoretic -Ion Creanga- si director adjunct al liceului -, are doi copii si a absolvit Facultatea de Matematica din cadrul Universitatii Bucuresti, promotia 1985.

De la terminarea facultatii, Alexandrescu a lucrat doar in invatamant. Chiar si in perioada in care a ocupat functia de inspector general de matematica in cadrul Directiei Generale invatamant Preuniversitar din Ministerul Educatiei si Cercetarii, nu a intrerupt niciodata activitatea didactica, considerand ca este foarte important sa nu rupa legatura cu elevii, cu profesorii de la clasa.

Numit oficial aseara de catre ministrul educatiei in functia de sef al ISMB, Cristian Alexandrescu si-a propus restabilirea unei relatii profesionale eficiente intre MEdC si ISMB, dar si stabilirea unei legaturi stranse cu directorii unitatilor din Bucuresti, cu comunitatea locala, cu elevii si parintii acestora.

Totodata, noul inspector general doreste formarea unei echipe eficiente in ISMB. -Echipa trebuie formata din inspectorii scolari generali adjuncti, inspectorii responsabili cu managementul scolar din cele sase sectoare ale Capitalei, inspectorii responsabili cu politicile de selectie, evidenta, mobilitate si promovare, inspectorii de specialitate, aparatul administrativ al ISMB. Toti vor fi alesi pe criterii de competenta, prin concurs, asa cum am dat si eu. Echipa trebuie sa fie formata in afara politicului-, ne-a precizat Alexandrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.