Acasă Social Un nou „succes” al managementului lui Arafat: foști luptători în Afganistan nu...

Un nou „succes” al managementului lui Arafat: foști luptători în Afganistan nu au putut fi salvați dintr-un accident rutier în Argeș

DISTRIBUIȚI

Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulație joi, în jurul orei 21, în județul Argeș. Autocamionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei. „Marele” Arafat care crede că a inventat medicina de urgență și-a dat din nou măsura incompetenței: România nu are niciun elicopter care să intervină pe timp de noapte. Trei militari au murit și nouă au fost răniți. Abia după trei ore de la accident trupurile ultimilor doi militari morți au fost scoase din camion. Cei trei militari decedați aveau 32, 38 şi 40 de ani, iar doi dintre ei fuseseră în misiuni în Afganistan.

Conform MApN, cei trei militari decedați sunt plutonierul-major Mihai Ionuţ Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană şi caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader.

Citește cum IGSU a încercat să dea 210 milioane de EURO firmei Deltamed, apropiată lui Arafat. Licitația a fost anulată

Vineri, la ora 8.30, vor fi organizate în unităţile militare din ţară ceremonii de comemorare.

Plutonierul-major Mihai Ionuţ Toma avea 38 de ani şi era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operaţii, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit şi avea un copil.

Premierul Mihai Tudose a anunțat că va ridica problema vineri, în prima ședință de Guvern.

„Din păcate, și va fi o problemă pe care o voi ridica mâine, în prima ședință de Guvern, nu înțeleg de ce după 27 ani de libertate nu putem să efectuăm un zbor de noapte, cu un elicopter, cu troliu, etc. Mi s-a spus că nu avem. (…) România nu are așa ceva, mi se pare impardonabil pentru o țară în 2017 să avem răspunsul acesta”, a spus Mihai Tudose, într-o intervenție telefonică la Realitatea Tv.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a sesizat, chiar în dimineața producerii accidentului, Parchetul Militar, după controlul de la Inspectoratul General de Aviație care a a constatat că au fost efectuate zboruri tehnice cu elicopterele ministerului, altele decât cele SMURD, fără a fi necesare, în vederea pregătirii unor misiuni speciale ipotetice.

După Apuseni, după Siutghiol și Colectiv, din nou oameni morți din cauza incompetenței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.