Acasă Special Caracterul Elenei Udrea îi provoacă greață lui Ion Cristoiu

Caracterul Elenei Udrea îi provoacă greață lui Ion Cristoiu

DISTRIBUIȚI

Jurnalistul Ion Cristoiu analizează pe blogul său, cristoiublog.ro operațiunea mediocrei Udrea împotriva intelectualului Cristian Diaconescu -„Dă-te la o parte, ca să trec eu înainte! ”
Deși era evident că Udrea nu se dă în lături de la nimic pentru a „evolua” în închipuita ei carieră, Ion Cristoiu până mai ieri, adoratorul său, o cataloghează astăzi ca pe o starletă grețoasă și îi descoperă caracterul mizerabil.

„Deși Elena Udrea și-a dorit candidatura, văzută de ea ca un nou și fericit prilej de se da în stambă prin studiourile tv, Traian Băsescu a considerat – și pe drept cuvînt – că o candidatură a președintei PMP ar fi fost o catastrofă. O catastrofă pentru PMP, pentru Traian Băsescu și chiar pentru Elena Udrea.
Pentru el, deoarece propulsarea Elenei Udrea în fruntea PMP – absolut necesară la începuturile acestui partid necunoscut opiniei publice – i-a adus lui Traian Băsescu despărțirea de intelectualii de Dreapta, cei care i-au fost alături în toate bătăliile și cei pentru a căror simpatie s-a luptat s-o obțină președintele încă de vremea cînd era un simplu candidat. Desemnarea Elenei Udrea drept succesor ar fi fost momentul în care Traian Băsescu ar fi pierdut și sprijinul românilor cît de cît întregi la minte. De zece ani, de cînd e președinte, pe seama lui Traian Băsescu a fost pusă o relație nepotrivită cu Elena Udrea. S-a creat astfel imaginea unui bărbat politic dependent de o femeie în multe dintre deciziile sale. De aici pînă la eticheta de bărbat cîrpă din amor nu mai era decît un pas. Desemnarea Elenei Udrea ar fi fost acest pas. Și dacă românii trec cu vederea unui bărbat politic multe slăbiciuni, dependența de un sutien nu se iartă. Fie și pentru că românii au experiența cumplită a femeilor care au făcut politică în pat și nu la tribună.”
„Operațiunea Elenei Udrea dezvăluie un tupeu grețos. Dacă voia să candideze, de ce n-a spus-o de la început? Cum să te folosești de Cristian Diaconescu, nu numai un politician de prestigiu, dar și un om, un om pur și simplu, care cere să fie tratat ca un om și nu ca un ciorap al unei dame?
Cum să boicotezi tu, președinta partidului, propriul candidat, pentru a putea să te autopropui candidat?
Cum să încuviințeze Traian Băsescu o asemenea mizerie?
Dacă va ceda în fața Elenei Udrea, va putea să-și ia adio de la cariera sa de după încheierea mandatului și, mai ales, de la credința noastră, a celor tot mai puțini, printre care mă număr și eu, că e un Bărbat de stat și nu o cîrpă cu care o femeie se șterge de fard!”
„PMP a fost făurit de Traian Băsescu ca un partid care să-și asume ducerea mai departe a Proiectelor care-i definesc cei 10 ani de mandat: Întărirea statului de drept, independența Justiției, lupta împotriva corupției, opțiunea euroatlantică a României. Aceste Proiecte trebuie susținute în campanie de candidatul PMP. Și nu oricum, ci convingător. O vedeți pe Elena Udrea convingătoare vorbind despre statul de drept, despre lupta împotriva corupției? Firește că nu.
Și din  simplul motiv că Elena Udrea nu-i Monica Macovei!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.