Acasă Special Discotecile in aer liber vor functiona pana la ora 1.00 noaptea

Discotecile in aer liber vor functiona pana la ora 1.00 noaptea

DISTRIBUIȚI

Ministerul condus de catre Dan Matei Agathon va promova un proiect de Lege a turismului. Noul act normativ va reglementa organizarea, coordonarea si dezvoltarea durabila a turismului ca domeniu prioritar al economiei romanesti si aduce. totodata. noutati privind activitatea acestui domeniu economic. Proiectul delimiteaza foarte clar resursele turistice, structurile de primire, modul cum se face protectia turistilor, formarea profesionala a personalului, precum si raspunderile si sanctiunile celor care lucreaza in acest domeniu.

Tarifele de cazare vor fi comunicate ministerului pana la 30 iunie

Printre noutatile proiectului de lege se numara delimitarea clara intre agentiile de turism si cele detailiste, precum si masurile de protectie a turistilor. Conducerea operativa a unei agentii de turism sau a unei structuri turistice cu functiuni de cazare si alimentatie trebuie asigurata de catre o persoana posesoare a brevetului de turism. De asemenea, agentii economici din turism sunt obligati sa utilizeze pentru servicii turistice persoane cu pregatire profesionala adecvata functiilor sau meseriilor pe care acestea sunt incadrate. O alta prevedere foarte clara priveste agentia de turism, care este -parte contractanta in contractul de prestari turistice catre consumatori si trebuie sa dovedeasca, cu garantii acoperitoare proprii sau prin polite de asigurare, ca poate asigura, in caz de solvabilitate sau de faliment, rambursarea sumelor achitate de catre consumator, precum si celor necesare repatrierii acestuia-.

Comercializarea in statiunile turistice a produselor alimentare preambalate, precum si a legumelor si fructelor se face in zone/spatii stabilite de autoritatile administratiei publice locale, cu avizul Ministerului Turismului, si care indeplinesc conditiile impuse de normele sanitare.

Agentii economici care administreaza structuri turistice cu functii de cazare turistica sunt obligati ca pana la 30 iunie a fiecarui an sa stabileasca si sa comunice Ministerului Turismului tarife de cazare maximale pe tipul de cazare si perioade de tarifare, cu precizarea daca include sau nu micul dejun si Taxa pe Valoarea Adaugata, exprimate in euro, ce vor fi practicate in anul urmator la turismul neorganizat. Potrivit noului proiect, Ministerul Turismului va edita, pana la data de 30 septembrie, catalogul structurilor turistice cu functiuni de cazare turistice, care va cuprinde tarifele maximale practicate de acestia si care va fi difuzat in tara si in strainatate pana la 31 decembrie.

-Amenzile sa fie cat mai mari-

Prin noul act normativ, programul discotecilor in aer liber si a celorlalte unitati de alimentatie pentru turism cu activitati muzicale in spatii deschise, amplasate in statiuni turistice, se va stabili astfel incat sa nu depaseasca, de regula, ora 1.00 noaptea. Exceptiile de la prevederile de mai sus se pot decide numai cu avizul Ministerului Turismului. Proiectul initiat de minister prevede si amenzi ce pot ajunge pana la 100 milioane de lei, cum este cazul -desfasurarii de activitati turistice specifice agentiilor de turism fara licenta de turism, cu licente de turism suspendate, neavizate sau cu viza expirata-.

Presedintele Federatiei Patronale din Turism, Daniel Vasilescu, precizeaza ca acest proiect este binevenit pentru ca va reglementa foarte clar activitatea turistica.

In schimb, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Cornel Gaina, considera ca noua lege poate fi considerata un proiect de amendament la Ordonanta 58/1998, dar aduce si noutati, cum ar fi delimitarea intre agentiile de turism, asigurarea medicala, schimbarea denumirii de alimentatie publica cu cea de gastronomie, iar -amenzile sa fie cat mai mari-. Unii patroni de agentii de turism au solicitat ca noua lege sa includa si o clasificare pe stele a agentiilor de turism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.