Acasă Special Ofensiva anti-antrax

Ofensiva anti-antrax

DISTRIBUIȚI

In momentul in care bilantul victimelor sporilor de antrax a ajuns la trei decese, 12 cazuri de contaminare si sase cazuri suspecte, anchetatorii americani ajung la o concluzie neasteptata. Atacurile bioteroriste care au inspaimantat americanii de trei saptamani incoace sunt opera unor extremisti rezidenti in Statele Unite. Nici o legatura cu Al-Qaida si nici cu temutul Ussama bin Laden. Nici o pista nu duce spre alte state care sponsorizeaza terorismul sau spre laboratoare din strainatate. Printre gruparile teroriste pe care CIA si FBI le studiaza in prezent se afla una dintre organizatiile de extrema dreapta, denumita -Actiunea ariana-, care ar fi avut mijloacele necesare si dorinta de a lansa astfel de atacuri. Nu este singura posibilitate. Amenintarile bioteroriste la adresa Statelor Unite care pot veni din interiorul tarii poarta multe nume: -Biserica Mondiala a Creatorului-, -Fortele Armate de Eliberare Nationala a Puerto Rico-, -Frontul de Liberare a Pamantului- sau -Partidul Mondial al Muncitorilor-.

Doxiciclina, noul medicament folosit in tratamentul antraxului

Autoritatile sanitare din Washington au decis sa schimbe antibioticul folosit in tratamentul profilactic al persoanelor expuse la contaminarea cu spori de antrax. Coordonatorul directiei sanitare locale, dr. Ivan Wlaks, a anuntat ca persoanele tratate pana in prezent, in numar de aproximativ 1000, vor trece de la Ciprofloxacin la Doxiciclina, pentru ca aceasta din urma este mai bine tolerata de organism. La fel se va intampla si in cazul persoanelor care abia au inceput tratamentul, inclusiv cei noua judecatori ai Curtii Supreme. Un purtator de cuvant al CDC a amintit ca, in planul national, trei antibiotice raman aprobate de Food and Drug Administration (FDA) pentru tratarea infectarii cu bacilul antraxului: Penicilina, Doxiciclina si Ciprofloxacinul. Printre efectele secundare ale Ciprofloxacinului, folosit pana in prezent – un antibiotic puternic, cu spectru foarte larg -, se numara eruptii cutanate, greturi si alergii potential mortale. Doxiciclina este aprobata in Statele Unite din anul 2000 si mai multe laboratoare farmaceutice sunt in masura sa o produca. CDC a mai decis, de altfel, sa recomande vaccinarea persoanelor care se confrunta in mod repetat cu riscul de expunere la bacilul antraxului. Acesta este cazul celor 800 de angajati ai laboratoarelor care testeaza esantioanele in cazurile suspecte. Stocurile din acest vaccin sunt in prezent in cantitati limitate in Statele Unite. Potrivit ultimului bilant al Centrului de Control si Prevenire a Bolilor din Atlanta, 12 cazuri de antrax au fost confirmate in Statele Unite: cinci la Washington, doua in Florida, trei in New York, doua in New Jersey. De asemenea, mai exista sase cazuri suspecte, trei in New York si trei in New Jersey.

Alte trei birouri ale unei anexe a Congresului, testate pozitiv la antrax

Testele efectuate in trei birouri ale unei anexe a Congresului au indicat prezenta urmelor de bacili ai maladiei antraxului, a anuntat purtatorul de cuvant al Politiei Capitoliului, Dan Nichols, citat de AFP. Birourile apartin lui John Baldacci, un democrat din Maine, Rush Holt, un democrat din New Jersey, si lui Mike Pence, un republican de Indiana, potrivit purtatorului de cuvant. -Este important sa se stie ca sunt esantioane de urme de bacili-, a spus acesta. -Totusi, continuam sa gasim elemente de bacterie in interiorul complexului Capitoliului-, a adaugat el. Miercuri, anchetatorii au descoperit urme ale bacteriei intr-un lift pentru marfa intr-una dintre cladirile Senatului, care a fost inchisa, ca masura de precautie. Urme de bacili au fost descoperite in alte patru locuri la Capitoliu. Douazeci de persoane erau purtatoare ale bacilului, dar la nici una nu s-a manifestat maladia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.