Acasă Special Predicțiile astrale pentru 2009 ne avertizează că va fi criză finaciară

Predicțiile astrale pentru 2009 ne avertizează că va fi criză finaciară

DISTRIBUIȚI

Un aspect de criză debutat în 2008 prin opoziția dintre Saturn și Uranus, va continua să marcheze tendințele lui 2009, excepție făcând, prin indulgență, perioadele cuprinse între 9 aprilie și 23 iulie și apoi 30 octombrie pσnă la sfarșitul anului, cσnd orbul admis acestui aspect va depăși 8 grade. Opoziția acționează suficient de mult și de lent, astfel încσt să contamineze ireversibil multiple ramuri ale economiilor diverselor țări, efectul de ôdominoö resimțindu-se pσnă în viața de zi cu zi a fiecărui om, cu implicațiile sociale de rigoare.

Zodiile cele mai afectate de aceste aspecte, vor fi evident zodiile mutabile, Gemenii, Fecioară, Săgetatorul și Peștii. O singură remarcă aș dori să fac referitor la Săgetător și anume că, indiferent cσt de greu ar resimți cuadraturile de la Saturn și Uranus, dacă nu a fost doborσt în 2008, cσnd avea motive să se plσngă de tranzitele lui Lilith și a lui Pluton pe grad anaretic, acum nici că mai simte că ar fi ceva ce îl poate intimida iremediabil. Într-un fel, în mentalitatea Săgetatorului apare o dată cu 2008 și 2009 obișnuința cu efortul și lucrurile complicate. Cei care vor găsi soluții și se vor descurca miraculos în contextul acestor tensiuni vor fi nativii axei Taur-Scorpion.
Axa Fecioara-Pești pe care se formează marea confruntare a celor două planete grele, Saturn (pămăntul, timpul, trecutul, zăcămintele, construcțiile, statul, limitele teritoriale, organizarea, rezervele, spiritul conservator, marile companii care deja și-au dat testul timpului, vechea generație) și Uranus (cerul, viitorul, descoperirile tehnologice, revoluțiile, marea populație, anarhia, noul, noua generație) reprezintă axa de sacrificiu, boală, modestie, toleranță, suferință, smerenie, umilința, criza, sărăcie, nesiguranță și credință. Este firesc ca atunci cσnd o mare transformare este pe cale să se producă și, iată, acesta este timpul pe care îl trăim, să se facă cu traume la toate nivelurile, chiar pănă la implicații majore în sistemul sanitar, cu repercusiuni nedorite în sănătatea omului de rσnd. Cum Uranus se află într-o zodie cronologic superioară, (Pești) celei în care se află Saturn (Fecioară), cele mai puternic afectate sunt domeniile și segmentele menționate mai sus ca fiind guvernate de Saturn. Pămσntul are de suferit din multe puncte de vedere și seisme de magnitudine mai mică sau mai mare vor elibera energii și tensiuni greu de suportat pentru bătrσna Geea. Este suficient să analizăm atent aceste segmente saturniene, ca să ne dăm seama că în mare parte multe dintre ele au resimțit deja din plin efectele negative ale crizei economice care se deplasează încet și sigur dinspre Apus către Răsărit. Ce se așteaptă de la 2009, spre deosebire de 2008? Soluții! Soluțiile trebuie să vina de la cele mai înalte nivele și de la cele mai luminate capete, însă concentrarea nefericită Lilith/Pluton/Marte, ar putea contura faptul că deși se încearcă salvarea și renașterea într-o nouă ordine mondială, vor exista numeroase victime ale unor prăbușiri de proporții.
Au existat și există comparații între perioada actuala și recesiunea din 1929. Interesant este că ceea ce a premers atunci Marii Crize a fost tranzitul lui Lilith și Saturn prin Săgetător comparativ cu 2008, cσnd Lilith și Pluton s-au aflat pe același semn internațional, creσnd efecte negative puternic resimțite pe multe meridiane. Lilith ne atenționează că undeva s-a greșit și asta se știe dejaàam fost puternic ispitiți de a agonisi prin îndatorare, de a ne îmbogăți prin speculații, ci nu prin muncă, de a investi pe principiul mizei pe o singură carte și asta nu mai putea dura la infinit. Am învățat de mult la ôEconomie Politicö, faptul că economia de piață este caracterizată prin cicluri de creșteri, descreșteri, stagnari și blocaje și cu toate că era un manual publicat pe vremea comuniștilor, acest aspect nu era deloc fals sau exagerat. Afirmația se grevează pe ô Legea Ritmului: totul se scurge înăuntru sau în afară; orice lucru are durata sa; totul evoluează, apoi degenerează; ritmul este constantö. Și tare mi-e teamă că, acest ciclu, în care ritmul acționează, este chiar unul Uranian de 84 de ani, dat fiind că în 1929 Uranus era în Berbec, zodia de început a Zodiacului și acum, se află în Pești, zodia de final a Zodiacului, așa încσt, efectele crizei actuale s-ar mai putea face resimțite pσnă în celebrul an 2012.

2009 debutează paradoxal printr-o concentrare de planete pe zodiile guvernate de cele doua planete aflate în opoziție, Capricorn și Vărsător, amplificσnd tendințele restricționiste ale acestui an. Pluton, Marte, Soarele, Jupiter și Mercur se află sub tutela lui Saturn, iar Nodul Nord(destinul), Kiron, Neptun, Venus și Luna se află sub tutela lui Uranus. Este ca și cum doi războinici orgolioși, tatăl(Uranus) și fiul(Saturn), și-ar fereca armatele, pentru a se confrunta față în fața, după forța fiecăruia și a-și măsura, pe cinstite, puterea, fără se se folosească de arme sau de ajutoare. Pe teritoriu Saturnian se întâmplă că se alătura, în scurt timp de la debutul noului an Lilith, maleficul, în timp ce Jupiter, beneficul, conciliatorul și justițiarul, se retrage și trece în armata adversa, cea uraniană. Această tendința, amplifică acele cai de rezolvare care țin de implicarea sau formarea marilor organizații, de absorbții ale unor firme sau bănci de către alte firme sau bănci mai puternice, de fuziuni, de asocieri, după proverbul: "Unde-s mulți puterea creșteà". Se renunță la titulaturile vechi, la marile "nume" sau branduri, ce cochetau mai degraba cu energia capricorniana și se acceptă compromisurile de grup.
Va dați seama că toate aceste transformări majore ne privesc pe toți. 2009 nu este un an al omului de rσnd, care să acționeze într-o totală lejeritate a liberului sau arbitru, decσt în calitate de participant la o criza mondială, ca și creditor sau debitor al unei bănci, ca și salariat, mic ntreprinzător, antreprenor etc. Sunt favorizați puternic inovatorii, oamenii inteligenți, ideile ultra-avangardiste.
De altfel, Pluton în semnul Capricornului va crea mari schimbări în mentalitatea omenirii. Prin ieșirea sa din Săgetatorul optimist, expansiv, altruist, excursionist, perioada care a creat oamenilor sentimentul că strigσnd mai tare, aceștia își pot face singuri dreptate, că își pot permite libertăți de multe ori susținute de stat, că pot investi la nesfσrșit în învățătură fără să se preocupe mai degrabă de muncă sau de grija zilei de mσine, Pluton vine întăi de toate cu două găleți mari de apă foarte rece, pe care o azvărle, fără milă, peste ochii încețoșați ai celor care au visat frumos pănă acum. Pluton în Capricorn este similar cu banul pus la saltea, nicidecum cu escapadele nebunești înfăptuite cu ajutorul creditelor ispititoare. Oamenii vor călători mai puțin în perioada următoare sau își vor alege destinații, găndindu-se mult încotro să meargă și căți bani costă acest lucru.
Între 13 și 24 februarie 2009 o mare aglomerare de planete are loc pe semnul Vărsătorului, implicănd și Luminăriile, fapt care prevestește realizări stiințifice, o revoltă socială undeva în lume, o mare reuniune la nivel înalt, evenimente controversate dezbătute pe larg de toate televiziunile, posibile riscuri legate de explozii și electrocutari, mari surprize în industria cinematografiei, privind stele care răsar sau care apun.
A doua retrogradare a lui Saturn pe semnul Fecioarei de la debutul sau din 2 septembrie 2007, îngreunează o serie de activități din sfera imobilialelor și a construcțiilor, produce amσnări, generσnd scăderi de prețuri serioase la apartamente, nu numai la noi în țară, ci și în alte țări. În cazul în care este posibil, este bine ca începerea anumitor construcții să fie amσnată pσnă după 18 mai, cσnd Saturn își încetează retrogradarea.
O altă planetă aflată în retrogradare, după un întreg 2008 de mers direct, va fi Venus ce va efectua un tranzit invers între 7 martie și 17 aprilie. Pσnă pe 12 aprilie, Venus va retrograda pe Berbec, ceea ce înseamnă renunțarea la sentimente de-abia apărute, răzgăndiri emoționale, răzbunări pornite nu din răutate, ci din impuls, capricii, tendințe ale unor femei de a se comporta bărbătește, lipsa unei atitudini conciliatoare în plan conjugal, investiții păguboase, idei născute și neconcretizate, afectări ale planului artistic.
Însă între 12 si 17 aprilie, retrogradarea lui Venus în Pesti presupune evenimente ce vor solicita atenția umanitatii sau cel putin unui grup mare de oameni, chemați să ajute semeni aflați în suferința, să se roage sau să organizeze spectacole umanitare.
În luna iunie, trigonul format, întσi, între conjuncție Marte/Venus și Pluton și apoi între aceeași conjuncție și Saturn, va aduce oameni împreună care vor rămσne alături pentru foarte mult timp. Acest aspect benefic are legătură și cu planul afectiv, dar și cu cel financiar-investitional, în ceea ce ar privi un parteneriat de durata. Cei care se căsătoresc civil între 6 și 22 iunie, vor avea o viața lungă, fericită și prospera impreună, cu condiția să nu fie doar o căsătorie din interes, ci una bazată pe sentimente.
Cei care doresc în anul 2009 să facă o alegere profesională nouă sau cei care dau la facultate, trebuie să țină cont pσnă sfărșitul lui septembrie, că anul este marcat de tranzitul lui Lilith pe Capricorn, care poate influența alegeri greșite profesionale, greșeli de management, renunțarea la adevărata cale, pe motiv că drumul către împlinirea profesională, brusc, va părea foarte greu.

2009 este un an de criză economică și trebuie să luăm asta în serios. România este o țară Vărsător și faptul că pσnă la 1 octombrie, când Lilith ne va strica cheful nouă, romσnilor, suntem totuși protejați de tranzitul lui Jupiter, Marele Benefic, asta poate însemna că mulți dintre noi vor continuă să sfideze criza, ținσndu-și moralul ridicat. Cel mai bun lucru de făcut în aceste zile fiind acela de "a se strânge banuți albi pentru zile negre".
Noi, Românii, aveam nevoie categoric de lecția asta, pentru că nu trecusem prin ea și ne-am fi apropiat oricum de un blocaj major, în cazul în care nu se întσmplă așa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.