Home Special PSD – decazut din drepturi…pentru -rele tratamente aplicate presei romanesti-

PSD – decazut din drepturi…pentru -rele tratamente aplicate presei romanesti-

DISTRIBUIŢI


– Extrem de apropiata campanie electorala a declansat o isterie la adresa presei romanesti

– Ziaristii sunt… incomozi ca pun intrebari idioate parlamentarilor

– Televiziunile sunt acuzate ca nu mai stiu de capul lor, de vreme ce nu asculta sfaturile profesioniste ale oamenilor din PSD

– Secretarul general al partidului de guvernamant s-a convertit la jurnalism si cere in stanga si in dreapta daca nu demisii, macar sa i se urmeze sfaturile in materie de mass media

– Fostul ministru al turismului acuza politizarea presei, fara a tine cont ca demersurile sale reprezinta mai mult decat atat – sunt o presiune evidenta asupra acesteia

– Partidul Umanist cere decenta tuturor formatiunilor politice in relatia cu presa si spera ca nu acesta va fi tonul in campania electorala de anul viitor


Presa si opinia publica, societate civila si partide politice au luat la cunostinta de inasprirea tonului PSD la adresa presei romanesti. Intr-o vreme a fost Senatul care s-a gandit sa nu mai lase ziaristii sa participe la intrunirile comisiilor acestei Camere a parlamentului. Mai apoi, aceeasi institutie a interzis accesul ziaristilor in corpul central al cladirii, pentru ca ziaristii sa nu mai aiba acces la trimisii poporului in parlament, sa-i deranjeze cu intrebari -stupide-. De cateva saptamani, sediul PSD este interzis ziaristilor lunea, la Delegatia Permanenta.

In fine, televiziunile intra in grija maestrului de ceremonii Dan Matei Agathon, nimeni altul decat secretarul general al partidului de guvernamant, convertit, in ultimul timp, la datul cu parerea despre cine, ce si cum ar trebui sa apara -pe sticla-.

Cu o sarguinta demna de o cauza mai buna, expertul in emisiuni TV, Dan Matei Agathon, da sfaturi imperative in stanga si in dreapta si pare a fi luat la rand televiziunile, fie de stat sau particulare. Supararea lui dainuie mai de mult asupra televiziunii publice, despre care crede ca ar trebui sa se autocenzureze, ca sa-i usureze domniei sale munca. Si daca tot a pus mana pe penel pentru a cere demisia presedintelui TVR, fostul ministru al turismului s-a gandit sa traga un dos de palma si altor televiziuni, acuzand politizarea emisiunilor acestora din cauza afilierii patronilor lor la un partid sau altul.

Nedorind in mod expres sa ia apararea vreunui post TV sau a altuia, Partidul Umanist atrage atentia asupra gravului atentat la democratie pe care-l reprezinta imixtiunea PSD si a secretarului sau general in viata presei si aruncarea anatemei politice pe tot ce nu le convine.

Si daca tot se comporta ca un tatuc ce bate copilul la fund ca sa invete cum sa se poarte in lume, propunem ca PSD si secretarul sau general sa fie decazuti din drepturile de… parinte, pentru rele tratamente aplicate… presei.


Stimati guvernanti, stimati politicieni, stimati conducatori de televiziuni si stimati realizatori de emisiuni,

Impresia mea este ca aburii tuicii si miresmele sarmalelor patriotice daruite de mana sparta a guvernarii, zilele trecute, nu-i lasa pe guvernanti sa se mai trezeasca la realitate – alta decat Realitatea TV.

Domnul secretar general al PSD, Agathon, reclama iarasi televiziunea publica, in numele unor dogme si perceptii de partid-stat. Televiziunea publica nu este a partidului, nici a statului, ci a publicului din Romania. Asadar, invitarea unor intelectuali cu opinii alternative, neconventionale, straine limbii de lemn a PSD nu este deloc un delict.

Sarbatoarea nationala ne obliga in fiecare an la modernizarea si actualizarea interpretarilor ei. PSD si domnul Agathon – cu atat mai putin el – nu sunt deloc in masura sa ofere interpretarea oficiala obligatorie nici in istoria Romaniei, nici in mass-media.

Dl Agathon, intr-un acces de amnezie, la umbra palmierilor si adulmecat prea des de apetitul de sange proaspat al amicului sau Dracula, care-l plimba de colo-colo prin tara – pe banii contribuabililor – face si o trimitere la afilierea politica a patronului Antenei 1, care ar fi inspirat frivolitatea programelor de 1 decembrie ale postului respectiv.

Afilierea politica a patronului Antenei 1, dl. Dan Voiculescu, la fel ca afilierea politica a amicului domnului Nastase, Silvio Berlusconi, si el patron de mass-media, nu face obiectul cenzurii unui ministru rezidual al turismului, in acces logoreic.

PSD descopera cam tarziu ca presedintele PUR si patronul Antenei 1 au afilieri politice. Cata vreme alianta PSD-PUR a functionat, de bine, de rau, programele Antenei 1 erau – nu-i asa – independente.

Dl. Agathon este sfatuit sa renunte la ascultarea si vizionarea ilegala a programelor de televiziune din Romania. Stim ca-i plac filmele cu vampiri – sa nu ne oblige sa-i impartasim gusturile!

Nici televiziunea publica, nici Antena 1 nu sunt anexe ale -Monitorului Oficial- sau variante ale comunicatelor oficiale ale PSD. Conceptia de program, orientarea politica a redactorilor si patronilor de televiziune privata din Romania si de oriunde in Europa nu fac obiectul ordonantelor de urgenta ale Cabinetului Adrian Nastase, formulate de un comis-voiajor ramas fara obiectul muncii.

Viziunea idilica, cu palmieri – si macabra, cu -Dracula redivivus- din sase in sase luni, unde te astepti mai putin – pe banii nostri – ne face sa zambim amar.

Viziunea dlui Agathon privind televiziunea ar fi ridicola daca n-ar trada obsesia controlului informatiei, foarte grava pentru democratie.

Codrut Seres, secretar general PUR


Emil Constantinescu suna direct la Dan Voiculescu

Puterea a avut intotdeauna -pofta- sa controleze presa. Astfel, nici fostul presedinte Emil Constantinescu nu face exceptie de la regula.

Nu am fi amintit acest lucru, daca nu ni s-ar fi parut cam obraznica atitudinea sa de fata mare, afisata zilele acestea in relatia cu mass-media. Emil Constantinescu sustine ca nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase.

Ca sa -dea bine-, incercand disperat sa revina pe scena politica, el arata cu degetul la PSD care intimideaza ziaristii, in vreme ce domnia sa sustine ca -n-a dat in judecata nici un ziarist si nici nu a facut presiuni asupra presei-.

Ca sa vezi! Daca fostul presedinte nu-si mai aduce aminte, ii improspatam noi memoria si-i spunem ca in repetate randuri a sunat, personal, direct la presedintele PUR, Dan Voiculescu, in calitatea acestuia de patron al Antenei 1, pentru a-i cere sa revizuiasca atitudinea postului de televiziune la adresa sa si a CDR.

PUR solicita

– Indexarea pensiilor rezervistilor si facilitati fiscale pentru cei care angajeaza personal din randul acestora

Biroul Permanent al Partidului Umanist intrunit la Alba Iulia, precum si membrii PUR prezenti la intalnirea regionala a filialelor judetene PUR din Maramures, Sibiu, Satu Mare, Salaj, Cluj, Bistrita, Alba, Mures, Covasna si Harghita au adoptat o Rezolutie prin care cer solutionarea problemelor stringente cu care se confrunta in prezent rezervistii.

Astfel, Rezolutia Partidului Umanist solicita:

a) deblocarea procesului de recorelare si indexare a pensiilor rezervistilor, conform prevederilor Legii 164 / 2001;

b) instituirea unui fond necesar pentru programe de reconversie sociala;

c) acordarea de facilitati fiscale (deduceri) pentru cei care angajeaza rezervisti;

d) asigurarea asistentei medicale gratuite, precum si compensarea medicamentelor in procent de 100%;

e) instituirea dreptului de calatorii gratuite la toate tipurile de tren, nu numai la cel personal;

f) alocarea de tichete gratuite pentru tratament in statiunile balneoclimaterice;

g) deblocarea procesului de cumparare a locuintelor de serviciu;

h) angajarea cadrelor militare in rezerva in administratia locala.

Liderul Departamentului pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala din cadrul PUR, Constantin Dudu Ionescu, spune ca rezervistii Armatei si Internelor reprezinta o parte din elita societatii care nu trebuie lasata in afara acesteia, mai ales ca varsta la care ies in rezerva ofiterii le permite sa activeze inca ani buni si sa-si foloseasca experienta si rigurozitatea.

-Calitatea umana, educatia, daruirea pe care au aratat-o in atatia ani de serviciu in slujba patriei nu trebuie sa lase indiferenta guvernarea actuala si nici o guvernare. PUR considera ca, in aceste momente de tranzitie pentru tara, experienta, calificarea si increderea de care se bucura acesti oameni in randul populatiei pot fi folosite pentru binele Romaniei-, a declarat Dudu Ionescu la Alba Iulia.

Olt – Semnal de alarma

Ni se fura sanatatea!

S-a spus ca s-a furat totul in Romania.

Noi spunem ca a mai ramas ceva si nu vrem sa lasam sa ni se fure si acest ceva: sanatatea!

Iata de ce, filiala PUR Olt considera ca este momentul ca glasul oamenilor din sistemul de sanatate din Olt sa devina un strigat de alarma. Pentru ca se schimba ministri, se schimba strategii, dar situatia spitalelor si dispensarelor este tot mai precara in judetul nostru. Este o mare diferenta intre ceea ce se vede pe culoarele guvernului si ceea ce este in realitate in sistemul sanitar. In spitale lipsesc medicamentele, lipsesc solutiile perfuzabile, dispensarele au devenit o ruina, in timp ce Casele de Asigurari de Sanatate salasuiesc in palate de termopan, cu aer conditionat, cu masini de lux la scara.

Bugetul sanatatii este spoliat, fara rusine, de directori cu carnete de partid in buzunare. Asa-zisele controale facute de ministrul sanatatii, de Ministerul Sanatatii sau de Casele Nationale de Sanatate in teritoriu nu au fost decat simple simulari.

Partidul Umanist din Olt a semnalizat in nenumarate randuri gravele deficiente de la Spitalul Judetean din Slatina si de la Casa de Asigurari de Sanatate Olt, insa in fata evidentei, factorii de raspundere judeteni au considerat ca sunt doar ironii politice, ca nu se poate vorbi de o criza a sanatatii si ca luxul de la Casa de Asigurari in contrast cu mizeria din spitale reprezinta conditii normale de lucru.

In timp ce medicilor de familie li s-a pus barem pe retetele compensate si gratuite in valoare de 10.000.000 de lei pentru a se face economii la nivelul sanatatii populatiei din Olt, s-au returnat la Casa Nationala de Sanatate peste 56 miliarde de lei. Iar pentru acest lucru conducerea CAS Olt a fost premiata. In timpul acesta, mii de oameni nu au putut sa-si ia medicamentele de zi cu zi. In timp ce medicii de familie stau la coada, luna de luna, la ghiseul unor functionari marunti ai Casei de Asigurari de Sanatate, directorii acestora si-au achizitionat o a doua masina de lux, cladire de lux, termopane, spitale in paragina, dispensare in mizerie, iata tabloul sanatatii cetatenilor din judetul Olt.

Firme capusa – sustinute de factorii-putere – au inceput sa apara in jurul spitalelor si Caselor de Asigurari de Sanatate. Sub pretextul externalizarii serviciilor, firmele ai caror conducatori sunt in Biroul Executiv Olt au cumparat bucataria, paza, spalatoria Spitalului Judetean; pana si firimiturile de la bugetul sanatatii se rup si sunt infulecate de firmele ce finanteaza partidul de guvernamant. Licitatii cu firme fantoma, aparatura care nu exista in contabilitate, un buget falsificat dupa interes sunt probleme grave, dar linistea propasirii le acopera.

Aparitia meteorica a ministrului Blanculescu nu a fost decat un extinctor, un extinctor in spatele unui geam mat pe scrie -In caz de incendiu, spargeti geamul-, pentru ca domnul Blanculescu nu a aruncat decat ceva spuma la suprafata, dar focul coruptiei arde mocnit in judet si in el sufla cu abitir baronii locali, care nu dau doi bani pe afirmatiile ca trebuie sa luptam impotriva coruptiei, in timp ce mii de oameni nu-si pot cumpara medicamente.

Am spus-o si o reiteram cu aceasta ocazie, ca noi, Partidul Umanist, vom sprijini lupta impotriva coruptiei, dar se pare ca factorii de raspundere din judetul Olt au inceput deja sa se ascunda dupa perdelele trase de unii colaboratori care tin unul de altul gratie unor legi clasice ale retelelor mafiote. In Romania, chintesenta democratiei, spunem noi, este banul. De regula banul public absorbit de buzunare care de care mai incapatoare, cu tenta bine definita, cu croiala politica dupa cum cere moda.

Dr. Renica Diaconescu, presedinte PUR Olt

Bacau

Romania risca sa-si piarda viitorul

Traim de 14 ani o continua deziluzie in raport cu cei care reprezinta clasa politica din Romania. Revolutia romana a mai fost denumita revolutia celor tineri, a celor ce urmau sa schimbe profund destinul istoric al Romaniei.

Scenariile politice ulterioare au deturnat sensul idealurilor din decembrie *89 si, drept urmare, cei ce-si pusesera atatea sperante s-au vazut marginalizati.

Astazi, dupa succesiunea la putere a tuturor partidelor politice si dupa neonorarea promisiunilor facute de fiecare dintre acestea, situatia generatiei tinere pare fara de iesire.

Ei sunt cei care simt cel mai dureros neputinta clasei politice de a rezolva problemele Romaniei si, ca reactie fireasca a acestui fapt, isi cauta destinul pe alte meleaguri.

Una dintre cele mai grave probleme ale acestei tari este exodul inteligentelor; este de fapt un exod al viitorului.

Cu alte cuvinte, putem spune ca Romania risca sa-si piarda viitorul.

O tara nu poate trai numai prin prezentul sau si daca actuala clasa politica nu constientizeaza acest lucru, consecintele vor fi grave in anii ce vor urma.

Somajul, lipsa unui orizont de asteptare, pierderea identitatii varstei lor, iata atributele tinerilor de astazi, ale celor pentru care ziua de maine nu le aduce nimic incurajator. Sunt uimit de nepasarea celor care conduc destinele Romaniei in privinta acestui subiect atat de dureros; pentru ei, tinerii nu sunt altceva decat masa de manevra electorala o data la patru ani si decorul simpozioanelor fara rezultat.

De foarte multe ori suntem intrebati de ce Partidul Umanist nu are organizatie de tineret?

Raspunsul e foarte simplu: pentru ca ei sunt de fapt Partidul Umanist. E suficient sa privim structura de conducere a partidului si vom avea imaginea fortei pe care o au tinerii. Creditul acordat lor nu este altceva decat o incercare aproape disperata de a schimba lucrurile in bine si de a impune in societatea romaneasca ideea ca valoarea, si nu varsta este criteriu de promovare pe scara sociala.

E suficient sa privim in jurul nostru si sa constatam ca aproape in toate posturile de decizie sunt oameni ai vechiului regim, transformati peste noapte in capitalisti de succes, al caror unic tel este acela al imbogatirii personale in detrimentul celorlalti.

Iata de ce, Partidul Umanist cheama toti tinerii acestei tari care simt ca asa nu se mai poate sa se alature demersurilor sale de a influenta decisiv politica Romaniei.

Forta sta in fiecare dintre noi si in toti la un loc, iar daca vocea noastra va fi suficient de puternica, sunt convins ca vom reusi.

Dezideratele majore ale unei tari nu pot fi implinite fara a tine seama de cei care vor urma.

Partidul Umanist este hotarat sa impuna in structurile de decizie oameni tineri, nepatati, oameni valorosi, care nu au a-si reprosa nimic. Aici credem noi ca este punctul nevralgic al politicii romanesti; Romania este condusa de oameni cu experienta vechiului regim care nu se pot adapta.

De aceea, noi propunem optimizarea corespunzatoare a procesului de adoptare a deciziilor prin implicarea tinerilor valorosi, prin acordarea de stimulente financiare astfel incat acestia sa nu mai fie tentati sa paraseasca tara.

Anii ce vor urma sunt foarte importanti in vederea integrarii in structurile europene; va spun insa ca putem revizui oricat de multe constitutii, daca in Romania nu are loc un proces serios de asanare morala astfel incat cu adevarat nimeni sa nu fie mai presus de lege, institutiile democratice nu vor fi altceva decat forme fara fond.

Pozitia tinerilor in societate trebuie regandita, insa acest lucru nu poate fi realizat cu actuala clasa politica.

Este momentul unei noi generatii politice, al unui alt mod de a face politica, si este sarcina noastra, ca oameni politici, sa infaptuim aceste deziderate.

Romeo Stavarache, presedinte PUR Bacau

Pagina realizata de PUR

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.