Acasă Special Regele Mihai s-a născut prematur sau Regina-mamă era gravidă la nuntă cu...

Regele Mihai s-a născut prematur sau Regina-mamă era gravidă la nuntă cu colonelul Manos?

DISTRIBUIȚI

Regele Mihai al României s-a născut în 25 octombrie 1921 la Sinaia. Părinții săi Carol al IIlea și Elena a Greciei se cunosc la Lausanne, în Elveţia, unde se logodesc la 12 ianuarie 1921, după care participă împreună la oficierea la Bucureşti a logodnei principesei Elisabeta (sora lui Carol) cu George al Greciei. Tinerii logodnici Carol și Elena călătoresc în Grecia, unde, la 10 martie 1921, în Catedrala Ortodoxă de la Atena, în prezenţa celor două familii regale şi a peste 80 de invitaţi se căsătoresc. Prezentă la eveniment, regina Maria îşi nota în jurnal temerile legate de viitorul căsniciei celor doi: ,,[…]dragoste şi fidelitate … mulţi îşi promit unul altuia aceasta – fie ca ei să o păstreze cât mai mult pot, aceasta este ruga mea …”. Temerea este menționată la plural deși până la acel moment se știa doar despre Carol că avusese o viață sentimentală bogată.
După 7 luni și jumătate de la căsătorie se naște Mihai, cel care avea să devină regele României.
Așadar ori Mihai s-a născut prematur, ori Elena era deja însărcinată la nunta din 10 martie. Palatul a anunțat că prințul Mihai, cântărind 4 kg, s-a născut prematur. Evident că un prematur nu depășește la naștere 2 kg, după unele studii chiar 1,5 kg.
Despre nașterea lui Mihai care nu putea fi prematură, îi scria și Pamfil Șeicaru în decembrie 1976 lui Ovidiu Vuia.

“Un copil de 4 kg. Un miracol biologic? Din investigatiile mele făcute în 1974 la Athena, unde am fost de trei ori, reiese că Elena a trecut Rubiconul ajutată de un colonel Manos care comanda regimentul de gardă călare al regelui Constantin. A fost o dezbatere în parlamentul Greciei cu privire la sinuciderea colonelului Manos după o audienţă la regele Constantin. Monitorul oficial cu dezbaterile camerei este ţinut în secret. Acum când nu se mai crede în restaurarea monarhiei s’ar putea ajunge la lectura dezbaterilor. La naşterea lui Mihai s’a simţit nevoia de a da o explicaţie miracolului biologic: un colectiv de medici, prof. universitari, au dat un comunicat. Efectul: lui Mihai i se spunea Mihai pripitul sau Mihai Viteză.” spune Pamfil Șeicaru în scrisoare.

(Expresia „trecerea Rubiconului” înseamnă a depăși un punct de unde nu mai există întoarcere și se referă la traversarea râului Rubicon, hotarul provinciei sale, Italia, cu Galia de către Iulius Cezar în anul 49 î.Hr., lucru care a fost considerat o declarație de război. Înainte de a ordona trecerea Rubiconului ar fi enunțat Cezar celebra expresie „Alea iacta est”, actualizată sub „zarurile au fost aruncate”.)

Scurt istoric: Carol al II-lea al României (n. 15 octombrie 1893 – d. 4 aprilie 1953) a avut o viață sentimentală tumultoasă. Carol a fost primul născut al viitorului rege Ferdinand I al României și al soției sale, principesa Maria, dobândind prin naștere titlul de Principe de Hohenzollern-Sigmaringen (transformat mai târziu de Ferdinand în Principe al României). După accederea la tron a părinților săi a devenit Principele moștenitor Carol al României.
În timpul primului război mondial, Carol al II-lea, în uniformă de ofițer rus, a părăsit la 27 august/9 septembrie 1918 unitatea militară (aflată la Târgu Neamț), al cărei comandant era, și, patru zile mai târziu, a plecat la Odessa căsătorindu-se cu Ioana Maria Valentina Lambrino, cunoscută ca Zizi Lambrino (n. 3 octombrie 1898, Roman – d. 27 martie 1953, Neuilly), prima soție a principelui Carol II al României.
Descendentă a unei vechi familii aristocratice, Zizi era fiica generalului român Constantin Lambrino și a Euphrosinei Alcaz.
Acest act a însemnat încălcarea Statutului Casei Regale, care prevedea căsătoria membrilor Casei Regale a României numai cu persoane din alte case regale. Regele Ferdinand a ezitat să aplice o pedeapsă fermă. A dispus însă la 9/22 septembrie ținerea lui Carol timp de 75 de zile în stare de arest la mănăstirea Horaița (județul Neamț).
Printr-o sentință controversată din 8 ianuarie 1919, tribunalul Ilfov a anulat căsătoria. Relația lor a continuat însă, iar la 8 august 1920 li s-a născut fiul, Mircea Grigore Lambrino. Principele Carol a fost trimis de tatăl său, regele Ferdinand într-o călătorie în jurul lumii, pentru „a o uita” pe Zizi. I se aranjează căsătoria cu fiica cea mare a regelui Constantin I al Greciei, Elena.

Jurnalistul Florian Bichir a cerut public, fără succes, încă din 2011 un test de paternitate pentru regele Mihai, având în vedere că osemintele lui Carol au fost reînhumate în 2003 la Curtea de Argeș. Este curios cum măria-sa a devenit prietenul PSD-ului iar penibilul său ginere, Radu Duda a anunțat în 2009 că vrea să candideze la președinție deși Mihai îi conferise titlul de Principe al României.  După o perioadă în care regelui Mihai nu i s-a permis accesul în România de către Ion Iliescu, brusc, PSD-ul prin vocea lui Răzvan Theodorescu anunță brusc repatrierea rămășițelor lui Carol. Să fi făcut SRI-ul condus de escrocul Radu Timofte testul ADN și să-l fi șantajat pe rege de acesta s-a predat lui Ilici? Poporul român are dreptul să știe adevărul.

16 COMENTARII

 1. Nici nepotul regelui viteza nu se lasa mai prejos de bunic si strabunic si a luat la ture biciclistele Romaniei.Pe unele nici saua nu le-a salvat de nepotelul viteza.Doar o biciclista fara frane l-a luat acasa pe desfrantul nicolae.Dar nici aia nu e cu toate pinioanele in regula…

 2. Care casa regala ?

  Romania avut doar doi monarhi : Carol I si Regina Maria. Slabanogul Ferdinand nu conteaza, iar ceilalti au fost EDITAT, multi-abdicati de la sine, ori de nevoie.
  Toata monarhia a durat mai putin de un secol si asta a fost acum 100 de ani.

  Despre ce vorbim ?

  • Dupa parerea mea, Carol I a fost cel mai mare domnitor Roman. Neamtul si-a luat treaba in serios. Nici in vremea lui Ferdinand nu a fost rau (raportandu-ne la epoca respectiva). Daca Romania era o frectie cum a ajuns acum sub psd-alde, nu ar fi dorit ardelenii sa se uneasca cu tara nici intr-o mie de ani. Azi de ce ar vrea moldovenii de „dincolo” sa se uneasca cu noi? Pai Plahotniuc este parfum fata de Dragnea, Dancila, Nicolicea, Nicolaie, Plesoianu si toti ceilalti ratati. Auzi, Fifor sau Les ministri ai apararii nationale! Un specialist in limbi si un campion la tir cu pistolul cu ventuza! Cred ca intreaba zilnic Putin ce au mai facut astia, e momentul in care se distreaza!

   • Bineinteles ca CAROL 1 a fost cel mai mare conducator al Romaniei,pentru ca pana la el Romania nici nu exista,s-a unit Moldova cu Valahia dar domnitorul tari Romanesti tot de sultanul turc era numit pana la marele razboi Ruso–Turc cand Romania a sprijinit Rusia dar fara rudele lui Carol si ale nevestei sale Romania tot nu devenea independenta,pentru ca una este sa mergi tu la parinti si socri si sa le ceri sa te sprijine si alta e sa fii Mihai Viteazul sau Stefan cel Mare care si ei i-au batut pe turci dar Valahia sau Moldova tot nu au devenit independente pentru ca nu au fost ajutati de nici un inperiu,au fost doar felicitati si atat.
    Si Romania Mare tot asa s-a facut pentru ca Ferdinand si nevastasa erau rude cu toate casele regale din Europa pentru ca astia”cu sange albastru”erau inruditi toti intre ei,iar dupa regi Romaniei nici un conducator al Romaniei nu s-a ridicat la nivelul astora pentru ca toti au fost sub cizma rusului pana in 1990,cei tineri poate nu cunosc zicala”Stalin si poporul Rus libertatea ne-au adus”,iar astia de dupa N.Ceausescu adica:Iliescu,Constantinescu,Basescu si Iohanis nu sunt nici macar la nivelul regelui Mihai 1,ar mai fi sefi ai statului Roman si M.Geona(Mihaela dragostea mea) si Crin Antonescu(eu sunt presedintele interimar al Romaniei)dar doar in visele lor,deci nu se pun la socoteala.

 3. Traiasca majestatea sa imperiala Duda Intaiul! De Hohenzollern! Cumparati ciucumelcuri de la furnizorul casei regale!
  Cat a mai trait Mihai casa regala a mai avut o aparenta de decenta, dar acum este doar o adunatura de hiene care ar vrea niste banuti de la Romani.
  Nici fata de Mihai nu am o parere prea buna. Povestea aia cu motivul pentru care a abdicat, cu cei 1000 de studenti care ar fi urmat sa fie executati este penibila. A abdicat pentru ca a fost amenintat cu cine stie ce.

 4. Incurcate caile fanarului.

  Povestea asta sordida nu demonstreaza decat un singur lucru. Cat de dizolvanta poate fi otrava bizantino-ortodoxa-fanariota. Poate tampi la propriu pana si pe cel mai stoic cap patrat aristocrat german, cel mai ascetic adept al loialitatii si datoriei.

  Ceea ce nu a fost Carol al II-lea. Dar nici regii de origine germana ai grecilor.

  Parfumul si lascivitatea levantina l-au distrus. Si odata cu el si Romania. De mai bine de 200 de ani cautam sa ne eliberam de intriga fanariota si nu putem.

  Carol al II-lea a copiat intrutotul moravurile precare ale curtii Atheniene.

  Indiferent de situatie o analiza ADN ar trebui facuta. Ar trebui sa stim daca Mihai este sau nu al Carol.

  Este cu trebuie.

  Pe de alta parte povestea cu Manos ar putea fi inventata.

  A existat un col Manos, Petros Manos care ar fi incercat sa se sinucida in 1897. Acesta a fost comandantul garzii regale si a fost tatal Aspaziei, sotia regelui Alexandru, fratele reginei mama Elena. Dar acesta a murit in 1918. In Elvetia… Se spune ca datorita casatoriei Aspaziei cu Alexandru.

  Pe de alta parte garda regala/prezidentiala este de infanterie usoara. In perioada conceptiei lui Mihai NU EXISTA cavalerie de garda. Fusese desfiintata in 1914.

  Povestea lui Pamfil Seicaru are gauri destul de mari. Totusi, ura vizibila dintre Carol si Elena, faptul ca Mihai nu a participat la funerariile lui Carol al II-lea ridica niste semne de intrebare. Ura dintre Elisabeta a Romaniei (sora lui Carol al II-lea si sotia regelui George al II-lea al Greciei) si Aspazia Manos, exilul lui Petros, indica ceva probleme, mai mari decat o simpla afacere de amor.
  Nu este exclusa o posibila relatie intre mustaciosul scrimer Manos si Elena.

  Ar trebui un test ADN. Daca tot platim macar sa stim de ce.

 5. Asemanarea izbitoare intre Carol si Mihai tine loc de orice test ADN. Mai degraba e posibil ca cei doi viitori soti sa se fi intalnit mai devreme de noaptea nuntii.

 6. mihai,viteza , fostul rege care in fapt nu a fost nici macar o zi intreaga rege, a tradat tara sin armata al carei conducator formal era , a capitulat fara conditii iar rusii au luat prizonieri circa 150.000 de militari romani sintre care s-au mai intors cateva mii.L-a arestat pe Maresalul Antonescu , marele si singurul patriot al vremii sale l-a dat rusilor si pentru „mareata fapta de vitejie ” a primit de la Stalin o „tinichea” cea mai inalta decoratie a URSS- Ordinul Pobeda (Victoria – victoria lui mihai impotriva tarii si a armatei) , apoi la intelegere cu comunistii cu care conspirase pentru arestarea Maresalului Antonescu a plecat din tara mai precis a primit un bine meritat sut in fund de la Petru Groza !!
  Dupa 1990 s- facut frate si cu dracu – iliescu si adrian nastase – pentru a-si recupera averile .Acum noi ii slavim si pe urmasii tradaorului rege mihai -margareta duda , nicolae si alte carcioabe regale de care s-a umplut tara , in plus le mai si platim sume colosale in timp ce scolile si spitalele „stau sa cada ” .

 7. pentru monique : asemanarea izbitoare dintre carol si mihai : asa cum seamana vaca cu scroafa si porcul cu girafa !!! monique ne-ai convins !!! te credem pe cuvant nu mai e nimic sde demonstrat!!

 8. Din ce am citit pana acum eu cred ca testul A.D.N.nu trebuie facut ci ca este facut dar rezultatul nu il stiu decat cei care trebuie sa il stie;asa au procedat intotdeauna comunisti daca aveau ocazia sa isi creeze un avantaj prin descoperirea unui adevar pentru care cineva facea orice ca sa nu fie aflat adevarul ala despre el cineva drag lui,nu ratau comunisti ocazia aia de aur;si Ion Iliescu a fost si este un comunist adevarat,dala scolit la Moscova.

 9. Shi in final a cui copil era Regele Mihai I?
  A lui Carol. Al 2 lea, sau a lui Malos, grecul.
  Mihai nu prea seamana cu Carol al 2, dar nici cu Regina mama Elena
  Un copil de 4 kg, se nashte la termenul de 9 luni
  Trebuia sa nu fie primit in tzara dupa revolutzie, pana nu i se facea acest test de Paternitate
  Ce drepturi mai cerea, apoi din Romania, cu ce tupeu. Mai. Venea cu Anna, zisa, regina Anna, shi asha zisele,,, 5 printzese, regale,,,?
  Astfel de cazuri se admit orcui
  Dar cand este vorba de Casa Regala, de moshteniri la Tron Regal, de solicitari de averi regale. Nu i admis
  A venit Mihai. Cu avocatzi straini, internatzionali.. Sa shi ea toate palatele, pamanturile, averile, tablouri unice, care nu.,Palatul Peles, care nu. Le a putut cara in 30 dec1947 cand a plecat cu 20 de garnituri de tren pline
  A plecat s a stabilit apoi in Elvetzia unde avea totzi banii shi averile Romaniei, carate in Bancile Elvetziei
  Shtia Elena, ce face. Ca i grecoica
  Grecii, grecoicele, nu. Iarta, nu. Uita, nu. Cedeaza se razbuna crancen. Sant afaceriste. Nu. Le. Place sa fie contrazise sau furate.
  Elena a shtiut ce sa faca, cum sa l invetze pe Mihai..
  Poate nici ea nu a shtiut ca i insarcinata cu Malos,… Sant femei care nu au semne, nu. Cunosc 2, 3 luni ca s insarcinate
  Mai ales pe acele vremuri.
  A avut shi o sarcina shi nashtere fff grea…
  Treaba lor
  Dar, Mihai,. Nu este adevaratul Rege ca sa vina cu pretenrzii, cu printzesele. Lui. Cu Anna lui, cu furat averea romanilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.