Acasă Special Superfemeia Aimee Mullins și lecția sa de viață

Superfemeia Aimee Mullins și lecția sa de viață

DISTRIBUIȚI

Aimee Mullins este femeia care a demonstrat că totul este posibil. Povestea cutremurătoare a tinerei ambasador a început încă de la naștere. Aimee Mullins a venit pe lume în anul 1976, cu o anomalie numită hemimelie fibulară, cu alte cuvinte ea s-a născut fără osul peroneu la ambele picioare. Doctorii i-au spus că nu va mai merge niciodată și își va petrece toată viața într-un cărucior cu rotile, perspectivă care era de neacceptat pentru Aimee. La vârsta de un an i-au fost amputate ambele picioare de sub genunchi și eroina noastră a fost nevoită să învețe să meargă cu proteze, lucru care nu a oprit-o să se integreze perfect în rândul copiilor de vârsta ei, să se joace, să alerge, să participe la curse de atletism pe care să le și câștige, să meargă la școală, să urce pe platourile de filmare și pe podiumuri la prezentările marilor creatori de modă.
?ê?£i nu doar atât. Încurajată de cei doi frați mai tineri, Aimee a învățat să meargă pe bicicletă, să se cațere în copaci și chiar să schieze având astfel o copilărie normală. Ea declară pentru site-ul de știri DailyMail că au fost momente în adolescența ei când se simțea privită cu mila și curiozitatea oamenilor care judecă fără să o cunoască și uneori acest lucru a deranjat-o însă cu timpul a realizat că „nimic un este mai rău decât să nu fi văzut deloc de ceilalți, așa cel puțin privirile lor erau începutul unui dialog.“, spune Aimee.

A refuzat să lucreze pentru Pentagon

Aimee Mullins a absolvit liceul Parkland din Allentown și Universitatea din Georgetown, Washington DC. După absolvirea liceului, Aimee a fost unul din cei trei studenți din 39.000 de aplicanți care a primit o bursă academică completă de la Departamentul Apărării al Statelor Unite și la vârsta de 17 ani a devenit cea mai tânără persoană care deținea acces liber în secțiunea de securitate top-secretă a Pentagonului. În timpul vacanțelor ea lucra ca analist la Pentagon fiind singura femeie într-un departament format din 249 de bărbați. Chiar dacă bursa îi garanta un job pe viață, Aimee a decis să renunțe după câțiva ani. „Pentagonul nu este un loc care susține individualitatea și inovarea“ explică ea. „Nu am putut face față constrângerilor de mare securitate. Trebuia să raportez orice contact cu cetățeni străini dar toți colegii mei de cameră erau din țări diferite, așa cum era și jumătate din familia mea“ (tatăl ei este irlandez, lucru ce i-a oferit dublă cetățenie). Renunțarea la locul de muncă oferit de guvern a însemnat returnarea bursei de 82.000 lire. „Încă mai plătesc returnarea bursei, dar nu m-am gândit niciodată de două ori.“, declară Aimee pentru DailyMail.

Performanță în atletism

Pe parcursul studiilor universitare a participat la competiții sportive ce nu erau dedicate persoanelor cu dizabilități, atingând performanța în atletism. Când avea 20 de ani a participat la jocurile Paralimpice de la Atlanta, la probele de 100m (17.01 secunde) și sărituri în lungime (3,14 metri). Aimee a concurat alergând cu o pereche de proteze din fibră de carbon, proiectate să imite picioarele din spate ale ghepardului. Astfel, ea a devenit prima femeie cu dizabilități care a participat la Asociația Americană de Atletism stabilind un nou record mondial și depășind aparentele bariere impuse de condiția ei fizică.

Model și actriță

Cu o voință de nestăvilit, Aimee nu s-a oprit la performanțele din atletism. Ea a reușit să devină și manechin internațional de succes, pe vremea când avea 22 de ani. În anul 1998 a apărut pe coperta revistei „Dazed & Confused“ și în anul 1999 a participat la prezentarea de modă a celebrului designerului britanic Alexander McQueen în Londra, având proteze din lemn de frasin cu cizme integrate fără ca publicul care nu o cunoștea să observe că aceasta purta proteze. Ea a apărut în publicații de renume precum revistele „Elle“, „Life“, „Vogue“ și „Harper’s Bazaar“.  Revista „People“ a declarat-o pe Aimee Mullins una dintre cele mai frumoase 50 de persoane și în 2010 a apărut în campania de aniversare a lui Kenneth Cole. În 2011, Aimee face parte din L'Oréal fashion Beauty Team împreună cu Jennifer Lopez și Gwen Stefani.
Atrasă de cinematografie încă din copilărie, Aimee și-a dorit să devină actriță și a reușit. Ea a jucat rolul femeii ghepard în „Cremaster-3“ în 2002, urmând ca patru ani mai tărziu să apară în filmul „World Trade Center“ în rolul unui reporter. Aimee Mullins a fost invitată la numeroase emisiuni televizate printre care show-ul „The Colbert Report“ în 15 aprilie 2010, unde a precizat că deține 12 perechi de proteze, unele dintre ele fiind de muzeu.

Irina Popescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.