DISTRIBUIȚI
raul alexandru mitruți

Iată că tânărul adolescent, Raul Alexandru Mitruți de la Școala Gimnazială I.L.Caragiale din Baia Mare își duce visul până la capăt. Cu o imaginație fantastică, scriitorul conturează personaje, peisaje și acțiuni care captează atenția cititorului.

În volumul bilingv român-englez “SCĂRILE IMAGINAȚIEI”, apărută la editura eCreator din Baia Mare, autorul cuprinde câteva povești demne de merit și, arătând că se poate mai mult, în volum cuprinde și două proze scurte, una dintre ele fiind “Schiță pentru viitor” cu care a câștigat premiul de excelență internațional la Olimpiada Mondială de poezie la secțiunea proză. Cu a doua proză, “Captivi pe munte”, câștigă premiul întâi la concursul fulger ASCIOR 2020.

Fiindcă își dorește să fie un autor complet, Raul Alexandru Mitruți își traduce singur creațiile, ba mai mult, grafica îi poartă semnătura.

Prefața volumului este semnată de Mioara Bahna, postfața de Zorin Diaconescu, susținerea critică venind dinspre Petronela Apopei, Valentina Becart Bișog, Daniel Luca, Nicolae Toma și Romeo Ioan Roșiianu. Coperta este făcută de Florin Dochea.

Raul Alexandru Mitruți s-a născut la 1 Septembrie 2007 în Pașcani, județul Iași. În anul 2017 își urmează mama și se stabilește în Baia Mare.

Iubitor înnăscut de literatură, la vârsta de 6 ani face parte din Cenaclul Literar Mihail Sadoveanu din Pașcani, unde pentru câțiva ani și-a desfășurat activitatea în lumea literară, fiind îndeaproape îndrumat de Valentina Becart, președinta cenaclului.

După cum se poate observa, Raul Alexandru Mitruți tinde spre excelență, dar din păcate, sunt prea puține persoane care să susțină un talent, mai ales în lumea literaturii.

Ioan Romeo Roșiianu a văzut în tânărul scriitor o viitoare stea, publicând câteva din scrierile sale pe site-ul revistei eCreator.

De curând câteva reviste au început să  acorde atenție scrierilor sale, precum Armonii Culturale, Logos și Agape, Magazin Critic.

Raul Alexandru Mitruți, fiind selectat în câteva antologii precum “Zâmbetul liric al toamnei”, sub auspiciul ASPRA 2019, “Portrete lirice de primăvară”, sub auspiciul ASPRA 2020 și “Vis cu Nichita” volumul IX. Mai apare în Mărturii Maramureșene an ll nr. 2.

După cum putem observa, tânărul scriitor nu pierde vremea și faptele vorbesc de la sine.

Deoarece pentru cultură nu se găsesc aproape niciodată fonduri, împreună susținem tinerele talente!

Împreună susținem cultura pentru România și viitorul ei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.