Home Sport Alegerile de la FR de Box s-a lasat cu scandal

Alegerile de la FR de Box s-a lasat cu scandal

DISTRIBUIŢI

Adunarea Generala a Federatiei Romane de Box (FRB), care l-a reconfirmat in functia de presedinte pe deputatul PSD Iosif Armas, s-a incheiat, in tonul atmosferei care domina de aproape doi ani acest sport, cu un scandal de proportii. Daca pentru postul de presedinte, pentru care si-au depus candidatura Iosif Armas, Bogdan Stoicescu si Gheorghe Simion, ultimul retragandu-se insa inaintea votului, lucrurile au fost clare, Armas castigand clar, cu 22 de voturi, fata de cele 14 ale contracandidatului sau, batalia pentru vicepresedinti a aprins flacara disputei. Pentru cele doua fotolii de vicepresedinte al FR de Box s-au inscris cinci candidati, respectiv Rudel Obreja, Ion Pop, Pavel Dobrescu, Florin Pelmus si Viorel Zamfir. Lupta a fost atat de echilibrata, incat pentru desemnarea castigatorilor a fost nevoie de trei tururi de scrutin, in cele din urma fiind alesi Viorel Zamfir si Pavel Dobrescu.

Imediat dupa aflarea rezultatelor, fostul vicepresedinte al FR de Box, Rudel Obreja, a declarat ca nu se va mai intoarce niciodata in federatie. -Multumesc celor care m-au votat, dar spun la revedere boxului si nu cred ca ma voi mai intoarce vreodata-, a spus Obreja. Totul se parea ca va reintra in normal, numai ca, ieri, surpriza: intr-o conferinta de presa-fulger, Obreja a declarat ca va contesta rezultatul alegerilor pentru functiile de vicepresedinti si maniera de desfasurare a alegerilor din cadrul Adunarii Generale a FRB, pe motiv ca au fost incalcate prevederile statutului. Obreja a spus ca solicita ministrului tineretului si sportului, Georgiu Gingaras, reorganizarea alegerilor pentru functiile de vicepresedinte si, implicit, pentru functiile de membri in Biroul Federal. -Acuz de frauda ceea ce s-a intamplat la aceasta Adunare Generala. Consider ca validarea celor doi vicepresedinti a fost incorecta si nestatutara, motiv pentru care cer reorganizarea turului doi de scrutin pentru functiile de vicepresedinti, la care sa participe, conform statutului, primii doi candidati in ordinea data de numarul de voturi din primul tur. Aceasta implica si reorganizarea alegerilor pentru functiile de membri in Biroul Federal, intrucat trei dintre cei cinci candidati la functiile de vicepresedinti (n.r. – Ion Pop, Viorel Zamfir si Paul Dobrescu) erau inscrisi si in aceasta cursa-, a spus Obreja.

Pentru functia de vicepresedinte al FR de Box s-au inscris cinci candidati, respectiv Rudel Obreja, Ion Pop, Paul Dobrescu, Florin Pelmus si Viorel Zamfir. In primul tur de scrutin au fost obtinute urmatoarele rezultate: Rudel Obreja – 19 voturi, Ion Pop – 18, Paul Dobrescu si Viorel Zamfir – cate 10. In procesul-verbal al sedintei de alegeri nu se mentioneaza numarul de voturi primite de Florin Pelmus, dar se precizeaza ca au fost -foarte multe voturi anulate-, fara a se indica numarul exact. In turul al doilea au fost admisi patru candidati, in ordinea data de numarul de voturi obtinute, toti primind cate 19 voturi. Rezultatul celui de-al treilea tur a fost urmatorul: Viorel Zamfir – 21 de voturi, Paul Dobrescu – 19, Rudel Obreja si Ion Pop – cate 18, primii doi fiind declarati castigatori. La Adunarea Generala a FR de Box, care s-a desfasurat sambata, au avut drept de vot 38 de reprezentanti ai cluburilor sportive.

In articolul 39, aliniat 1, al statutului FRB, aprobat in Adunarea Generala, se specifica: -Alegerea membrilor Biroului Federal se face prin vot secret, pe functii, candidatii fiind declarati alesi dupa urmatoarea procedura: presedintele si vicepresedintii, numai daca intrunesc cel putin majoritatea simpla a voturilor; in situatia in care, dupa desfasurarea primului tur de scrutin pentru aceste functii, nici un candidat nu a intrunit majoritatea simpla a voturilor, se va organiza un al doilea tur de scrutin, la care vor participa cei doi candidati (in ordinea data de numarul de voturi obtinute la primul tur de scrutin)-.

Rudel Obreja il considera vinovat pentru aceasta situatie pe delegatul Ministerului Tineretului si Sportului (MTS) la Adunarea Generala. -S-a votat pana a castigat cine trebuia. Pandele ori nu cunoaste regulamentul, si atunci nu are ce sa caute in aceasta functie, ori este rau intentionat, si in acest caz trebuie sa paraseasca postul-, a mentionat Obreja. Astfel, dupa ce a afirmat public ca respecta decizia majoritatii, pentru ca -asa este democratic-, Rudel Obreja a dovedit exact contrariul, si anume ca se agata cu dintii de un post de conducere. Avand in vedere ca, de aceasta data, scandalul are si o certa incarcatura politica, noul sef al boxului romanesc fiind deputat PSD, ramane de vazut cum va reusi MTS, care, prin vocea secretarului de stat PSD, Nicolae Marasescu, a reactionat prompt, sustinand ca va analiza solicitarea lui Obreja, sa spele rufele in familia partidului de guvernamant.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.