Acasă Sport Alin Petrache: „Avem șanse mari să obținem medalii la Nanjing”

Alin Petrache: „Avem șanse mari să obținem medalii la Nanjing”

DISTRIBUIȚI

Alin Petrache, presedintele COSR, consideră că delegația României  care va participa la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing poate obține mai multe medalii și apreciază că tinerii sportivi români vor reprezenta cu cinste țara noastră.

„Cu toții merg la Nanjing plini de încredere, iar o privire obiectivă poate detașa câteva nume care au posibilități sporite de a se întoarce învingătoare — Laura Jurcă (gimnastică artistică), Ioana Loredana Roșca (tenis), Adriana Duță (kaiac-canoe), Adina Diaconu (tenis de masă), Gabriel Bițan (săritura în lungime), Maria Ifteni (3000 m), Rareș Toader (aruncarea greutății), Mustafa Arsen (box), Robert Glință (natație), Georgiana Dudoglu (haltere), echipajele feminine și masculine de la canotaj”, a declarat Alin Petrache,  informează Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Petrache a mai precizat: „Sunt încântat de apropierea Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Nanjing, din aceasta vară. Este practic primul eveniment major pe care îl trăiesc din postura de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român și mă bucură nespus că este o competiție destinată tinerilor. De ei depinde viitorul nostru sportiv și nu numai, însă de noi depinde ca cei 41 de reprezentanți ai României să fie bine pregătiți, să beneficieze de tot suportul de care au nevoie, să se poată concentra la obținerea unor rezultate cât mai bune. Tinerii aceștia merită toată admirația noastră, și-au dovedit valoarea, ambiția, puterea de muncă în repetate rânduri, cucerind titlurile care i-au calificat pentru această întâlnire de la Nanjing. Ceea ce vreau să știe nu doar ei, cei care se vor strădui să câștige pentru România, ci și toți cei rămași acasă care-i urmăresc cu emoție, dar mai ales cu încredere, este faptul că în ochii noștri ei sunt câștigători deja. Că le vom fi alături indiferent de rezultat, că vom aprecia în primul rând nu medaliile obținute, ci lupta lor, purtată în numele nostru”.

În perioada 16-28 august vor avea loc la Nanjing Jocurile Olimpice pentru Tineret. La acestea participă și România, bifând prin reprezentanții săi nu mai puțin de jumătate din sporturile incluse în acest eveniment, mai exact 14 discipline: atletism, baschet, box, haltere, canotaj, kaiac-canoe, judo, înot, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, scrimă, taekwondo, tenis de masă și tenis.

Această participare înseamnă o poziționare fruntașă la toate aceste sporturi în cadrul Campionatelor Europene și Mondiale de până acum.

Alături de ei au un Tânăr Ambasador, Emil Imre, medaliat cu aur și argint la FOTE Brașov 2013 la patinaj viteză short track.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.