Acasă Sport Antrenorul ideal este o combinatie intre Piturca, Hagi, Andone, Lucescu jr. si...

Antrenorul ideal este o combinatie intre Piturca, Hagi, Andone, Lucescu jr. si Olaroiu

DISTRIBUIȚI

Cu patru zile inainte de debutul noului sezon al Diviziei A, Scoala Federala de Antrenori a organizat o reuniune profesionala cu tehnicienii posesori ai licentelor Pro. Printre cei prezenti la Casa Fotbalului s-au numarat si Gheorghe Hagi, Oleg Protasov si Victor Piturca.


In cadrul reuniunii de la sediul Federatiei Romane de Fotbal, directorul scolii de antrenori, Mircea Radulescu, le-a dezvaluit celor prezenti cum trebuie sa arate antrenorul roman ideal din actuala generatie. In opinia lui Radulescu, tehnicianul care ar multumi pe oricine este reprezentat de o combinatie formata din antrenorii Gheorghe Hagi, Ioan Andone, Razvan Lucescu, Cosmin Olaroiu si Victor Piturca. -Formula ideala a antrenorului de succes, in viziunea mea, ar fi o combinatie dintre Gheorghe Hagi – profil de fotbalist si imagine, Ioan Andone – carismatic, Razvan Lucescu – gestionar, Cosmin Olaroiu – manager, Victor Piturca – antrenor capabil sa ia decizii-, a spus Radulescu.

La consfatuire a participat o parte dintre antrenorii care au absolvit cursul Pro in 2004: Dan Petrescu, Remus Vlad, Gheorghe Hagi, Ioan Ovidiu Sabau, Ioan Andone, Gabi Balint, Florin Marin, Sorin Cartu, Emil Sandoi, Costel Orac, Ion Marin, Gabi Stan. Pe langa acestia au mai fost invitati si selectionerul Victor Piturca, antrenorul stelist Oleg Protasov si tehnicianul Nationalului, Roberto Landi.

Totodata, Mircea Radulescu le-a oferit licentele Pro absolventilor promotiei 2004/2005: Dorinel Munteanu, Petre Grigoras, Stefan Iovan, Florin Constantinovici, Mihail Marian, Marin Duna, Aurel Sunda, Victor Rosca, Ionut Popa, Razvan Lucescu, Octavian Grigore, Marian Bondrea, Constantin Carstea, Marian Bucurescu, Dumitru Dumitriu, Dan Firiteanu, Cosmin Olaroiu, Cristian Popovici, Vasile Simionas si Mihai Stoica.

Urmatorul curs pentru acordarea licentei Pro va avea loc in anul 2006. Mircea Radulescu a precizat ca pana in luna octombrie va desemna patru instructori care sa reprezinte Romania la consfatuirea FIFA, care va avea loc la Mogosoaia si la care vor participa 24 de instructori de antrenori din 10 tari.

Hagi prefera sa stea cu sotia decat sa antreneze

Fostul tehnician al echipei Galatasaray Istanbul, Gheorghe Hagi, a dezvaluit dupa consfatuirea posesorilor licentei PRO motivul pentru care momentan nu antreneaza. -Am refuzat multe oferte pana acum. De ce? Am argumentele mele personale. Prefer sa stau cu sotia momentan. Dar in fotbal nu se stie niciodata ce se poate intampla, ofertele vin, pleaca-, a afirmat Hagi, care a ramas fara contract dupa ce a demisionat de la Galatasaray Istanbul, la sfarsitul lunii mai.

Tehnicianul a caracterizat Supercupa Romaniei dintre Steaua si Dinamo, scor 2-3, drept o partida frumoasa, spunand ca ambele echipe au jucat admirabil, tinand cont ca temperatura aerului era in jurul a 30 de grade. -Ambele echipei au jucat cat au putut pe caldura aia. Dar a fost un meci frumos, deschis, s-au marcat multe goluri. Conteaza mai putin cine a fost mai bun, pentru ca intotdeauna exista un invingator. Iar daca Dinamo a castigat, inseamna ca a facut ceva in plus pe teren-, a spus Hagi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.