Acasă Sport Aur dublu pentru echipajele din Carpati

Aur dublu pentru echipajele din Carpati

DISTRIBUIȚI

In finalele de sambata ale Campionatelor Mondiale de canotaj de la Lucerna, echipajul feminin de doua vasle fara carmaci al Romaniei, format din Georgeta Damian si Viorica Susanu, a castigat medalia de aur. Susanu si Damian au fost cronometrate cu timpul de 7 minute, o secunda si 27 de sutimi. Pe locurile urmatoare s-au clasat echipajele Belarusului si Canadei.

Echipajul masculin de doua vasle cu carmaci, alcatuit din Cornel Nemtoc, Ioan Florariu si Marin Gheorghe, a obtinut medalia mondiala de bronz, realizand o peformanta de 6 minute, 54 de secunde si 45 de sutimi. Romanii au fost devansati de echipajele Marii Britanii si Italiei.

Tot sambata, echipajul masculin de doua vasle fara carmaci al Romaniei, format din Daniel Mastacan si Florin Corbeanu, s-a clasat pe locul patru in finala Campionatelor Mondiale, cu timpul de 6 minute, 30 de secunde si 12 sutimi.

Ieri a fost inca o zi cu aur pentru Romania. Echipajul masculin de 8+1, alcatuit din Daniel Mastacan, Florin Corbeanu, Cornel Nemtoc, Ioan Florariu, Ovidiu Cornea, Andrei Banica, Gheorghe Parvan, Vasile Mastacan, Marin Gheorghe, a castigat titlul suprem, dupa o cursa entuziasmanta. Romanii au fost cronometrati cu timpul de 5 minute, 27 de secunde si 48 de sutimi. Baietii nostri, care au condus trei sferturi din intrecere, au devansat Croatia si Germania, clasate pe locurile doi, respectiv trei.

La feminin, desi pornea favorit, echipajul de 8+1 al Romaniei, in componenta Elena Gavrilescu, Aurica Chirita, Mihaela Nastasa, Doina Spircu, Georgeta Damian, Viorica Susanu, Rodica Anghel, Elena Parvan si Natalita Berteanu, a obtinut medalia de argint, cu timpul de 6 minute, 4 secunde si 96 de sutimi. Romancele au fost devansate de echipajul Australiei, pe locul al treilea clasandu-se Germania.

In fine, echipajul feminin de doua rame, categorie usoara, format din Monica Stan si Irina Acsinte, a castigat medalia de bronz cu timpul de 6 minute, 58 de secunde si 97 de sutimi.

Tot in cadrul finalelor de duminica, delegatia Romaniei a mai obtinut doua locuri cinci, prin echipajul masculin de patru vasle cu carmaci si cel feminin de doua vasle fara carmaci categorie usoara. Cosmin Bidireanu, Florian Tudor, Costica Bosneaga, Petrica Bosneaga, Marin Gheorghe au fost cronometrati cu timpul de 6 minute, 13 secunde si 36 de sutimi, in timp ce fetele din echipajul de doua vasle fara carmaci categorie usoara, Alina Scurtu si Liliana Niga, au realizat 7 minute, 32 de secunde si 51 de sutimi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.