Acasă Sport Copa America: Umilinta argentiniana in ritm de samba

Copa America: Umilinta argentiniana in ritm de samba

DISTRIBUIȚI

Brazilia a câştigat Copa America, ediţia 2007, după ce a surclasat marea rivală Argentina prin intermediul unui joc pragmatic. Finala a început în nota de dominare a -pumelor-, cei care au impus ritmul de joc. Reuşita deosebită a lui Julio Baptista, minutul 4, şut la vinclu din interiorul careului de 16 metri, avea însă să anunţe dezastrul argentinian. Punctul culminant al unei finale nu prea spectaculoase l-a reprezentat bara lui Riquelme, din startul partidei. Nu a fost 1-1 ci 2-0 înainte de pauză, atunci când nefericitul Ayala, minutul 39, a deviat în propria poartă şi le-a adus brazilienilor un avantaj nesperat. A doua repriză a semănat cu o luptă de-a şoarele cu pisica, -galbenii- mulţumindu-se doar cu contracararea atacurilor iniţiate de Messi şi ai lui. Lovitura de graţie a purtat semnătura lui Dani Alves, minutul 69, jucătorul Sevillei, cel care l-a executat pe Abbondanzieri cu un şut la colţul lung.

Brazilia, a opta victorie

Brazilia, cvintuplă campioană mondială a obţinut astfel pentru a opta oară trofeul Copa America, după ce s-a impus în această competiţie şi în 1919, 1922, 1949, 1989, 1997, 1999 şi 2004. De cealaltă parte, Argentina a ratat şansa de a obţine cel de-al 15-lea succes în Copa America, reuşită cu care ar fi depăşit Uruguayul în topul câştigătoarelor.

Messi şi Tevez, marile decepţii

Marile decepţii ale acestei finale au fost Lionel Messi şi Carlos Tevez, cei care nu au impresionat cu nimic în finala cu naţionala Selecao. Starul Barcelonei a fost lent şi previzibil, în timp ce Tevez a fost preocupat de cum să obţină cât mai multe lovituri libere. Considerată marea favorită de toată lumea, Argentina a eşuat lamentabil în faţa unei echipe a Braziliei din care au lipsit marile nume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.