DISTRIBUIȚI

Multă lume, în încercarea de a-și depăși condiția și de a deveni profesioniști, ajung să încurce efortul cu noroc. Există persoane pe care le vei auzi mereu vorbind de instinct sau de al șaselea simț. În cazul pariurilor sportive, norocul are o importanță destul de redusă, sau cel puțin acesta este cazul în rândul celor de top. În mare parte, cei care chiar reușesc să își transforme pasiunea într-o investiție profitabilă și-au dezvoltat în timp anumite strategii extrem de utile.

Bineînțeles, de pe urma experienței personale fiecare tinde să își dezvolte propriile strategii. Cu toate acestea, există anumite strategii renumite, precum cota 2 pariuri sau cota 3. Deși toate persoanele sunt încurajate să încerce și verifice diverse strategii, de ce să nu cunoască toată lumea renumitele strategii care par a fi deja consolidate în pariurile sportive. Cunoașterea lor se poate dovedi utilă în setarea bugetului și în cercetarea personală asupra șanselor de câștig. Să vedem despre ce e vorba și cum pot acestea avea un efect asupra pariurilor.

Ce reprezintă cota 3?

În pariurile sportive, cota se referă la plata oferită de casa de pariuri pentru un pariu specific. Acestea tind să varieze în funcție de anumiți factori precum probabilitatea percepută a unui anumit rezultat, suma pariată pe fiecare rezultat și marja de profit a casei de pariuri. Nevoile operatorului cu privire la acoperirea variantelor de rezultat dictează și acestea fluctuația cotelor.

Cota 3 poate fi înțeleasă drept cota pentru un anumit pariu fiind de 3,00 sau 2/1 în cotă fracțională. Aceasta implică de obicei selectarea a trei pariuri individuale și combinarea acestora într-un singur pariu cu cote de 3,00. Prin selectarea a trei echipe de fotbal pentru a câștiga meciurile, pariorul va primi o plată la cota de 3,00 dacă toate cele trei echipe câștigă. Această opțiune este preferată datorită tendinței de reducere a riscului în timp ce câștigurile primite pot fi semnificativ mai mari și mai sigure.

Cu toate acestea, pariorii trebuie să înțeleagă faptul că un câștig nu este niciodată garantat de către o strategie anume. Cunoștințele achiziționate despre echipe, dinamica dintre acestea și tendințele de joc sunt considerate încă a fi cele mai eficiente instrumente pentru anticiparea câștigului. În cazul cotei 3, este recomandat ca aceasta să fie obținută din mai multe evenimente

Strategii

Este necesar ca mai mulți factori să fie luați în considerare atunci când pariurile sportive devin un hobby sau o pasiune. Seriozitatea și autodisciplina sunt două caracteristici fără de care nici o strategie nu își poate atinge potențialul maxim. Se pare că dezvoltarea personală este principala strategie la care toți pariorii trebuie să lucreze. Această dezvoltare personală duce, în mod inevitabil, la autocunoașterea, ceea ce ulterior permite stabilirea unor limite și obiective.

Orice strategie bună este gândită în așa fel încât să țină cont de bugetul personal, fără a întinde limitele investițiilor. Pariorii trebuie să evite adoptarea de strategii care pur și simplu nu se potrivesc cu posibilitățile lor financiare. În cazul cotei 2 putem vorbi despre strategia Martingale, care deși este extrem de populară, prezintă riscuri ridicate pentru cei care nu dețin accesul la o bancă mare. Această strategie implică dublarea mizei la fiecare pariu pierdut. Pentru cota 3 se asociază adesea strategia Fibonacci, care presupune ca miza actualului pariu să fie suma ultimelor două pariuri pierdute.

Cota 2 vs. Cota 3

Principala diferență dintre cota 2 și cota 3 se va observa în calitatea profitului. Cota 3 este cunoscută pentru oportunitatea unui profit elevat. În comparație, cota 2 este mult mai des utilizată datorită riscurilor scăzute. Cota 2 prezintă însă și câteva dezavantaje. Principalul dezavantaj este reprezentat de câștigurile reduse, însă jucătorii care nu beneficiază de o bancă considerabilă vor avea mai degrabă de suferit dacă aleg să utilizeze strategia Martingale. Pe de altă parte, în cazul strategiei Fibonacci utilizate în cadrul cotei 3, se ajunge mult mai greu la mize mari și intimidante.

Concluzie

Fiecare parior are posibilitatea de a-și dezvolta sau găsi strategia ideală doar prin experimentare. Totuși, este indicat ca experimentarea să se realizeze după acumularea unor cunoștințe de bază în legătură cu sportul, echipa, strategiile și dinamica din cadrul pariurilor sportive. Încet și sigur, toate persoanele se pot obișnui și bucura de avantajele strategiilor, în timp ce vor deveni tot mai buni la anticiparea dezavantajelor și diminuarea riscurilor.

Cu toate acestea, există momente în care cota 2 sau cota 3 se pot dovedi a fi mai favorabile. Da, adesea contextul dictează utilitatea și eficiența, prin urmare pariorii trebuie să fie atenți și la acest aspect. În astfel de momente este important ca strategiile adecvate să fie cunoscute, deoarece nu toate se îmbină perfect cu cele două cote. În concluzie, nu există o strategie perfectă pentru toată lumea, dar acest lucru nu trebuie să intimideze persoanele. Adrenalina pariurilor vine și din curiozitate, încercare și eroare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.