Acasă Sport Cu PSG, Rapid ramane in bezna

Cu PSG, Rapid ramane in bezna

DISTRIBUIȚI

Ceea ce, pentru orice persoana realista, era de asteptat, s-a si intamplat. Ieri seara, dupa o dezbatere care s-a derulat pe un interval de aproape patru ore (de ce oare o fi durat atat de mult?), Comisia de Disciplina a Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) a luat cea mai drastica hotarare care se putea lua apropo de echipa din Giulesti.

Concret, UEFA a decis ca rezultatul meciului Rapid – Paris Saint Germain sa fie 3-0 in favoarea formatiei franceze. Coroborand acest rezultat cu scorul final de la Paris, 0-0, rezulta, mai limpede ca lumina zilei, calificarea celor de la PSG in turul al doilea al Cupei UEFA. In momentul in care partida de la Bucuresti s-a intrerupt, in min. 115, din cauza caderii totale a instalatiei de nocturna, francezii conduceau cu 1-0, prin golul realizat de brazilianul Aloisio, in minutul 93 (prima repriza a prelungirilor).

Motivul invocat de UEFA in sprijinul deciziei de aseara este acela ca FC Rapid nu a dispus, conform regulamentului, de un generator independent de energie, care sa fi asigurat iluminarea stadionului pe durata caderii curentului electric. Cu toate acestea, faptul ca la Stadionul Giulesti nu exista un asemenea generator era cunoscut inca inaintea startului in Cupa UEFA, conform notificarii facute de clubul giulestean. Si, totusi, UEFA nu a oprit echipa alb-visinie sa evolueaze in competitia care-i poarta numele.

Clubul Rapid intentioneaza sa faca apel impotriva deciziei de aseara.

Potrivit observatorului UEFA, intreruperea partide a avut cauze accidentale

Delegatul UEFA prezent la meciul dintre echipele Rapid Bucuresti si Paris Saint-Germain, Emilio Soriano Aladren, a estimat, intr-un raport inaintat forului fotbalistic european, ca intreruperea acestei partide a avut cauze accidentale.

Aladren a mentionat, in raportul sau, ca responsabilii clubului bucurestean, jucatorii romani, reprezentantii fortelor de ordine si spectatorii s-au comportat bine in timpul in care a fost intrerupta alimentarea cu energie electrica a Stadionului Giulesti.

-Am constatat ca politistii, oficialii, fotbalistii s-au straduit toti sa fie de ajutor, pe masura ce isi dadeau seama ca problema nu se limita numai la stadion. De asemenea, publicul s-a comportat bine. In opinia mea, dat fiind comportamentul responsabililor gruparii Rapid Bucuresti si informatiile pe care le-am primit, cauza acestei intreruperi este accidentala si este legata de faptul ca sistemul de alimentare cu energie electrica a stadionului era vechi si defect. Referitor la membrii delegatiei Clubului PSG, trebuie sa precizez ca acestia au avut o atitudine constructiva si calma in relatiile cu mine si cu arbitrii-, se arata in raportul delegatului UEFA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.