Acasă Sport Fără o mână, Ferreira vrea la CM

Fără o mână, Ferreira vrea la CM

DISTRIBUIȚI

"Accidentul nu a însemnat un lucru chiar atât de rău pentru mine. De fapt, pot spune că m-a ajutat să văd și să cunosc adevăratele frumuseți ale vieții și ale sportului"

Paraguayanul Julio Gonzalez Ferreira, care acum trei ani de zile și-a pierdut un braț în urma unui accident rutier, continuă să joace fotbal la nivel înalt și speră că va fi convocat la națională pentru Campionatul Mondial din 2010.
După mai multe experiențe mai mult sau mai puțin reușite, atacantul s-a întors în 2005 la Vicenza, pentru care mai jucase în sezonul 2002/2003, dar un accident teribil avea să-i influențeze decisiv cariera. Cu numai trei zile înaintea Crăciunului din 2005, Ferreira se afla în mașina sa personală, alături de coechipierul Ruben Grighini, îndreptându-se spre aeroport. Un moment de neatenție a făcut ca automobilul în care se aflau cei doi sportivi să se izbească violent de cun camion care venea din sensul opus. Dacă Grighini a suferit doar o fractură de peroneu, paraguayanul a suferit multe lovituri violente, fiind la un pas de moarte. Medicii au fost nevoiți să-i amputeze brațul stâng, dar Ferreira s-a reapucat de fotbal după recuperare, reușind să suplinească acest handicap prin ambiție.
În prezent, fotbalistul de 27 de ani face parte din atacul echipei Presidente Hayes, din Paraguay, și spune că visul său este să joace pentru naționala țării sale la Campionatul Mondial din 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.