Home Sport Flacara olimpica va trece prin Romania

Flacara olimpica va trece prin Romania

DISTRIBUIŢI

Nici nu s-au incheiat bine JO de iarna de la Salt Lake City, ca a si intrat -in actualitate- urmatoarea mare intalnire olimpica, aceea de la Atena, din anul 2004. Ministrul roman al Tineretului si Sportului, Georgiu Gingaras, si omologii sai din tarile Europei de Sud-Est au anuntat, la Salonic, ca sunt de acord ca flacara pentru Jocurile Olimpice de vara de la Atena, din anul 2004, sa treaca pe teritoriul statelor pe care le reprezinta.

Gingaras se afla la intalnirea ministrilor Culturii si Sportului din Europa de Sud-Est, in cadrul careia se discuta despre actiunile comune in vederea unei pregatiri mai bune pentru Jocurile Olimpice de la Atena, despre fair-play si despre masurile de combatere a dopajului.

La reuniune sunt prezenti ministrii Culturii si Sportului din Albania, Iugoslavia, Macedonia si reprezentanti ai ministrilor din Slovenia, Croatia, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria si Turcia. Reuniunea este organizata de ministrul elen al culturii, Evangelos Venizelos.

Intr-o declaratie data publicitatii, cei noua ministri si reprezentanti ai tarilor din Europa de Sud-Est s-au angajat sa ofere toate facilitatile pentru ca stafeta flacarii olimpice sa traverseze teritoriile acestor state.

Cei prezenti la reuniunea de la Salonic considera ca Jocurile Olimpice de la Atena constituie un prilej pentru ca toate tarile europene si mai ales cele din Europa de Sud-Est sa dezvolte relatii de cooperare in domeniul sportului.

Responsabilii Comitetului de organizare a JO de la Atena au anuntat ca vor ca traseul flacarii olimpice sa cuprinda 60 de state de pe cinci continente, dar acest plan trebuie supus aprobarii Comitetului International Olimpic.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.