Home Sport Handbalistele au ratat calificarea la JO

Handbalistele au ratat calificarea la JO

DISTRIBUIŢI

Echipa națională de handbal feminin a României nu s-a clasat printre primele două formații în turneul preolimpic de la Lyon, astfel că nu va lua startul la Jocurile Olimpice din Londra. „Tricolorele” au pierdut vineri cu Franța, 19-24, iar sâmbătă au fost învinse clar de reprezentativa Muntenegrului, 23-34, astfel că victoria de ieri cu Japonia, ……………………., a mai contat doar pentru stabilirea codașei. Selecționerul Radu Voina le-a „tăvălit” pe unele dintre elevele sale în cadrul conferinței de presă care a urmat meciului cu Muntenegru și a lăsat senzația că va renunța la o parte dintre sportivele din garda veche. „Atitudinea unor jucătoare, nu vreau să dau nume, dar e vorba de cele cu experiență, a fost una dezamăgitoare, de vacanță. Meciul de astăzi și turneul per-total le-ar fi salvat sezonul, aveau șansa să meargă la Jocurile Olimpice, iar unele chiar să-și încheie cariera atât de frumos. Poate ne dorim prea mult și doar asta ne e valoarea și probabil că nu meritam să ajungem la Olimpiadă în aceste condiții. Am avut o pregătire bună, dar ce s-a văzut pe teren a fost departe. Una e să te antrenezi și alta e meciul, mai ales meciuri dicisive. Meciul nu seamănă cu antrenamentul. Fetele nou-venite la lot au depus efort, și-au dorit enorm, dar nu au încă experiență și știința jocului. Nu poți să le zici nimic, dacă vezi că s-au zbătut, atât cât au putut. Există înfrângeri pe care le poți accepta și altele pe care nu le poți accepta. Pe cea de astăzi, eu nu pot s-o accept”, a declarat Radu Voina.
Naționala de handbal feminin a României a ratat sâmbătă calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce Franța a învins Japonia, acumulând patru puncte, la fel ca Muntenegru, la turneul preolimpic de la Lyon.
Ultimele speranțe ale tricolorelor pentru a prinde Olimpiada, și acelea foarte firave, se legau de o eventuală înfrângere a Franței în meciul cu Japonia, de sâmbătă, care ar mai fi păstrat niște șanse infime. Franța a învins însă categoric, cu 30-17 (13-7), acumulând patru puncte în clasament, la fel ca Muntenegru, în timp ce România și Japonia rămân cu 0 puncte, înaintea meciului direct de duminică.
România a pierdut cu Franța, vineri, scor 19-24, și sâmbătă, cu Muntenegru, scor 23-34.
Duminică vor avea loc ultimele două meciuri, România-Japonia (15.15) și Franța-Muntenegru, dar rezultatele nu mai contează. Franța și Muntenegru s-au calificat la JO de la Londra. Alte două turnee similare se dispută la Guadalajara (Spania) și Aalborg (Danemarca).
Tragerea la sorți a grupelor turneului olimpic va avea loc în 30 mai, la Londra. La turneul final vor participa 12 echipe, șase dintre acestea fiind deja calificate: Norvegia, Marea Britanie, Suedia, Brazilia, Angola și Coreea de Sud.
Naționala României a participat la JO în 2008, după 32 de ani de pauză, ocupând locul 7.

Robert Jugravu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.