Acasă Sport „Ice Man” Raikkonen, în sfârșit campion mondial

„Ice Man” Raikkonen, în sfârșit campion mondial

DISTRIBUIȚI

Pilotul finlandez Kimi Raikkonen a reușit să câștige în premieră, titlul mondial în Marele Circ, la capătul unui sezon în care a trecut de nenumărate ori de la agonie la extaz și de la sublim la ridicol. Primul an competițional în costumul

roșu al Scuderiei a însemnat și prima izbândă pentru un pilot petrecăreț, cunoscut de toată lumea pentru desele sale escapade nocturne împreună cu prietenii. Crezul său fundamental este acela cum că "nu folosește la nimic să vorbești, doar rezultatele contează". Taciturn, fără să emane prea multă bucurie atunci când câștigă, Raikonnen uimește prin seriozitate și prin modul aparte în care pilotează, mulți asemănându-l la apariția în Formula 1 cu stilul marelui Schumacher. Nu este genul care să acapareze camerele de luat vederi, preocupat fiind numai de virajele unui nou Mare Premiu. "Trebuie să înveți să îl cunoști, însă, el este un pilot care își face treaba fără să se plângă vreodată și suntem foarte mulțumiți că îl avem în echipă", spune Jean Todt, directorul general al echipei Ferrari.

A debutat la trei ani în pilotaj

Născut la 17 octombrie 1979 la Espoo Kimi Raikkonen a făcut totul cu pasiune (F1, motociclism, carting, curse de snowmobile, schi), încă de când s-a instalat la volanul unui cart, la vârsta de trei ani. Odată ce îmbracă echipamentul și își pune casca pe care este scris "Ice Man", tânărul glumeț redevine implacabilul predator rece, cu privire translucidă. Tăcut și încrezător în șansele sale, Raikkonen a obținut un titlu mondial pe care nimeni nu credea că îl va mai cuceri. Kimi este în acest moment, cel mai bun din lume, el reușind să schimbe "veșnicul loc doi" cu prima treaptă a podiumului de premiere. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.