Acasă Sport Leonard Doroftei se destainuie

Leonard Doroftei se destainuie

DISTRIBUIȚI

– -Cand eram la lot, antrenorul Relu Auras nu ne invata mai nimic!-

– -Unde au fost, in anii trecuti, cand luptam aproape anonim pe ringurile din SUA si Canada, toti cei care ma cauta si ma ridica in slavi acum?-

– -Am fost invitat la emisiuni la care s-a vorbit mai mult de… adversarul meu, argentinianul Balbi!-

– -Nimeni nu m-a intrebat cum am ajuns sa lupt cu Centura pe masa!-

Cel mai titrat pugilist roman al tuturor timpurilor, ploiesteanul Leonard Doroftei – recent incoronat campion mondial WBA la categoria semiusoara – a acceptat sa apara pentru ultima oara in fata camerelor de luat vederi inaintea intoarcerii sale in Canada, eveniment care va avea loc in circa doua saptamani, sau poate chiar mai putin. Emisiunea a fost inregistrata in studiourile TVRM, urmand sa fie transmisa intr-una din zilele viitoare. Alaturi de Leonard Doroftei, intre invitati s-au aflat si Rudel Obreja (vicepresedintele FR Box si reprezentantul Romaniei in organismele boxului european si mondial), Francisc Vastag (fost multiplu campion mondial de amatori, actualmente antrenorul coordonator al lotului olimpic de box al Romaniei) si tanarul pugilist (o autentica speranta) Ionut Ion, campion national si detinator al Centurii de Aur si al Cupei Romaniei la categoria 63 kg.

Ceea ce a impresionat, inainte de orice, a fost faptul ca Leonard Doroftei s-a aratat de data aceasta foarte transant in luarile sale de pozitie, evitand orice urma de conventionalism si abandonand complet stilul oficial pe care, mai de voie, mai de nevoie, a fost nevoit sa-l abordeze in numeroasele interviuri si emisiuni televizate la care a participat dupa cucerirea titlului mondial.

Foarte deschis, abordand (vom reveni) si perioada copilariei sale, inclusiv momentul apropierii de box, relatiile cu colegii de scoala si cu profesorii s.a.m.d., -Dorin- nu a lasat loc pentru nici un fel de menajamente atunci cand a venit vorba de subiecte mai -delicate-, evitate de cei care l-au intervievat pana acum. Astfel, campionul mondial n-a ezitat sa spuna, in mai multe randuri, ca fostul antrenor coordonator al lotului national, Relu Auras, nu se obosea sa-i invete prea multe pe elevii sai, multumindu-se sa le spuna: -Faceti ca Vastag!-

De asmenea, Doroftei si-a exprimat profunda nemultumire legata de faptul ca, pana sa cucereasca titlul mondial, mai nimeni din presa romana nu s-a interesat de el si de meciurile sale, unele dintre acestea cel putin la fel de dificile si spectaculoase ca acela cu Balbi. In fine (dar enumerarea nu se opreste aici), campionul mondial a amintit ca a fost invitat la un post de televiziune cu mari pretentii (emisiunea difuzandu-se chiar sambata seara), la care intervievatorul a vorbit mai mult despre argentinianul Balbi si stilul sau de lupta, decat despre el!

Ziarul -Curentul- va ofera, in exclusivitate, posibiliatea de afla totul despre aceasta emisiune incendiara inaintea difuzarii ei. Vom reveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.