Home Sport Lipseste Cruyff, dar au venit Corioni si Prosinecki

Lipseste Cruyff, dar au venit Corioni si Prosinecki

DISTRIBUIŢI

Fostul antrenor al formatiei CF Barcelona, celebrul atacant olandez al anilor *70, Johan Cruyff, nu va participa la -Gala Hagi-, din cauza unor probleme familiale. Cruyff urma sa antreneze selectionata mondiala alaturi de Fatih Terim si Hugo Sanchez, in meciul cu reprezentativa Romaniei de la -Gala Hagi-.

In schimb, Luigi Corioni, presedintele Clubului Brescia, la care a activat Gica Hagi, a sosit aseara in Romania.

Tot ieri a ajuns la Bucuresti si avocatul Jean Luis Dupont, cel care i-a aparat interesele lui Gheorghe Hagi atunci cand fotbalistul roman a cerut sa i se acorde statutul de jucator comunitar si cand a fost judecat de comisiile de disciplina si de apel ale UEFA.

-L-am cunoscut pe Hagi in momentul in care s-a transferat de la CF Barcelona la Galatasaray. Clubul catalan a cerut o suma foarte mare de transfer, insa eu, impreuna cu procuratorul FIFA Ioan Becali, am contestat aceste pretentii ale Barcelonei si am avut castig de cauza-, a declarat, pe Aeroportul International -Otopeni-, avocatul Dupont.

Jean Luis Dupont a afirmat ca a reusit sa-i convinga pe membrii Comisiei de Apel a UEFA sa-i reduca suspendarea lui Hagi de la cinci la doua etape, dupa ce fotbalistul roman a fost eliminat in partida Galatasaray – AS Monaco, dupa ce a primit al doilea cartonas galben pentru o lovitura cu cotul aplicata mijlocasului norvegian John Arne Riise. Comisia de Apel a UEFA a redus, pe data de 22 septembrie 2000, suspendarea lui Hagi, de la cinci la doua etape, considerand gestul lui Hagi drept -comportament nesportiv- si nu -joc violent-, cum il apreciase Comisia de Disciplina. Totusi, Hagi a fost nevoit sa plateasca o amenda de 15.000 de franci elvetieni.

-Este o mare onoare sa particip la aceasta ceremonie. Pentru mine, reprezentarea lui Hagi in cele doua procese a constituit un moment foarte agreabil al carierei mele profesionale. Sunt foarte fericit ca Hagi a avut incredere in mine pentru a-i prezenta cauza-, a spus Dupont.

Jean Luis Dupont a declarat ca Galatasaray Istanbul a avut un parcurs foarte bun in Liga Campionilor si datorita evolutiei remarcabile a lui Hagi. -Galatasaray si Hagi au fost magnifici in aceasta competitie-, a precizat Dupont, care l-a asistat si pe fotbalistul belgian Jean-Marc Bosman in procesul intentat impotriva UEFA.

Valorosul fotbalist croat Robert Prosinecki, care a sosit, ieri, pe Aeroportul -Otopeni-, a declarat ca Hagi a fost de nenumarate ori liderul formatiilor Real Madrid si CF Barcelona, cand cei doi jucatori au fost coechipieri. -Hagi era un lider si, totodata, o persoana fenomenala, atat ca fotbalist, cat si ca om. Imi amintesc lucruri deosebit de frumoase legate de Hagi, jucator care este cunoscut de intreaga lume-, a adaugat fotbalistul croat.

Prosinecki a spus ca isi doreste ca spectatorii care vor fi prezenti pe stadionul din Complexul National Sportiv -Lia Manoliu- sa creeze o atmosfera superba, deoarece Hagi merita aceasta recunostinta. -Hagi este prietenul meu, motiv pentru care ma simt foarte onorat ca voi participa la acest eveniment. Maine (n.r. – marti) sper sa fie o noapte foarte frumoasa, deoarece va fi inchinata lui Hagi, fotbalist care a facut foarte multe pentru acest sport, nu numai pentru Romania-, a declarat croatul.

Jean Luis Dupont si Robert Prosinecki au fost asteptati la aeroport de procuratorul Giovani Becali.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.