Home Sport Lupta spaniola pentru un trofeu european

Lupta spaniola pentru un trofeu european

DISTRIBUIŢI

În această seară, de la ora 21.45, va avea loc finala Cupei UEFA, în care se vor întâlni două formaţii ce reprezintă fotbalul spaniol. Dacă marile forţe din Primera Division, precum Real Madrid, FC Barcelona sau Valencia s-au împiedicat în Liga Campionilor, FC Sevilla şi Espanyol Barcelona au salvat onoarea fotbalului din Peninsula Iberică, calificându-se în finala din această seară, ce va avea loc pe stadionul Hampden Park din Glasgow.

FC Sevilla, formaţia care a eliminat-o şi pe Steaua în drumul ei spre acest ultim act al competiţiei, este prezentă pentru a doua oară consecutiv într-o finală de Cupa UEFA. Mai mult decât atât, Sevilla este şi deţinătoarea trofeului Supercupa Europei, după ce a învins-o pe deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, FC Barcelona.

De partea cealaltă, formaţia Espanyol Barcelona nu se poate lăuda cu prea multe performanţe pe plan european, însă jucătorii acestei echipe, în special atacanţii, au reuşit să-i aducă pe catalani într-o nesperată finală. Atacantul Walter Pandiani (foto) este golgheterul echipei, dar şi al Cupei UEFA, având 11 goluri marcate pentru Espanyol. Jucătorul de origine uruguayană este renumit pentru felul său de a se bucura după marcarea fiecărui gol. Pandiani a declarat că un astfel de meci nu îţi poate provoca emoţii, ci doar bucuria de a juca fotbal. -În nici un caz nu sunt emoţionat. Emoţiile apar în momentul în care ridici trofeul deasupra capului. Atunci când eşti născut pentru a juca fotbal, aşa cum sunt eu, şi după ce ai muncit atât de mult pentru a ajunge aici, este cel mai bun moment pentru a înscrie un gol şi pentru a câştiga un meci mare-, a explicat Pandiani.

FC Sevilla este singura echipă care are şanse de a câştiga toate cele trei competiţii în care evoluează, Cupa Spaniei, Cupa UEFA şi Primera Division.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.