Home Sport MTS și COR au îngropat și gimnastica feminină

MTS și COR au îngropat și gimnastica feminină

DISTRIBUIŢI

Antrenori plătiți cu salarii de mizerie, săli de antrenament fără aparate suficiente, management dezastruos – acestea sunt unele din motivele pentru care gimnastica românească a ajuns la un nivel atât de jos încât nici participarea la Olimpiada de la Rio probabil că nu se va mai întâmpla.
Dar așa se întâmplă când în fruntea Ministerului Tineretului și Sportului pui o persoană prea talentată la atletism dar foarte slabă la management iar la COR îl pui pe băiatul lui tata, Alin Petrache fiul lui Adrian Petrache din celebra tripletă Bittner-Petrache-Cocoș acuzată că și-a însușit sume mari de bani din bugetul României. Bittner a emigrat în SUA, Cocoș va merge la închisoare iar Petrache are fiul în fruntea COR. Cine era șmecherul tripletei?
Zeci de ani ne-am luptat la concursurile de gimnastică și am câștigat locul I pe echipe, la individual, pe aparate, acum ne-am prezentat ca niște rude sărace și din tartorii lumii la gimnastică am căzut brusc la coada clasamentului. MTS, COR, FRG nu au văzut la Campionatele Naționale din septembrie ce nivel are echipa? Să facă ceva să le motiveze pe fete, pe antrenori, pe ultima sută de metri să le promită marea cu sarea. Nu! Doamna Szabo are alte priorități: a refuzat să ne trimită CVul unei subalterne de-a sa pe motiv că sunt date personale. Înțelegem că doamna Szabo mare parte din viață s-a antrenat și n-a avut timp de altceva dar dacă o să continue așa, o să ajungă din cea mai iubită sportivă, cea mai urâtă politiciană.

PSD-ul îți poate aduce un salariu bun și avantaje ca parlamentar și ministru dar în același timp îți poate distruge și toată simpatia câștigată ca sportivă. Ai mare grijă Gabi Szabo ce echipă avea România la învestirea ta în funcție și ce lași la anul când pleci.

Echipa feminină a României a ocupat doar locul 13 în calificările încheiate sâmbătă la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Glasgow și a ratat atât intrarea în finala pe echipe, cât și calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Gimnastele noastre nu au reușit nicio calificare în finalele pe aparate, o contraperformanță istorică pentru acest sport care a adus de-a lungul anilor numeroase medalii României. Totuși, Larisa Iordache și Laura Jurca au obținut calificarea în finala de la individual compus.

Echipa Statelor Unite a ocupat primul loc în clasamentul calificărilor, cu 236.611 puncte, urmată de Rusia, 231,437 p, Marea Britanie, 227,162 p, China, 225,127 p, Italia, 224,452 p, Japonia, 223,863 p, Canada, 222,780, Olanda, 222,354 p, toate calificate în finală și la Jocurile Olimpice 2016. România (Larisa Iordache, Diana Bulimar, Andreea Iridon, Laura Jurca și Silvia Zarzu) a ocupat locul 13, cu 217,220 p, devansată și de Brazilia (221,861 p), de Franța (219,919), Belgia (219,780) și Germania (219,261).

Echipele de pe locurile 9-16, printre care se află și România, vor avea o a doua șansă de calificare la JO 2016 la concursul preolimpic de la Rio, programat între 16 și 19 aprilie.

În clasamentul pentru finala de la individual compus, pe primul loc se află americanca Simone Biles, cu 61,598 puncte, urmată de elvețianca Giulia Steingruber, 57,640 p, și o altă americană, Gabrielle Douglas, 57,516 p, etc. Larisa Iordache s-a calificat cu al 16-a punctaj, 55,698 puncte, iar Laura Jurca a ocupat locul al 23-a, cu 55,332 p. Primele 24 de gimnaste, dar nu mai mult de două de țară, vor evolua în finala programată joi.

La paralele, cea mai bună notă după calificări o are rusoaica Daria Spiridonova, 15,466, în timp ce Iordache e prima româncă, pe 61, cu 13,200. la bârnă, americanca Biles are cea mai mare notă, 14,966, iar Iordache e prima reprezentantă a țării noastre, pe 23, cu 13,866. La sol, tot Biles e prima, cu 15,966, iar Laura Jurca e prima româncă, pe 32, cu 13,800. La sărituri, Biles are prima medie, 15,633 p, în timp ce româncele nu au fost luate în calcul, neavând niciuna două sărituri.

Lotul masculin al României va evolua în calificări luni.

FOTO: prosport.ro

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.