Acasă Sport Nici o delegatie nu va boicota finalul competitiei

Nici o delegatie nu va boicota finalul competitiei

DISTRIBUIȚI

Directorul general al Comitetului International Olimpic (CIO), Francois Carrard, a anuntat, vineri, ca toate delegatiile care au participat la cea de-a XIX-a editie a Jocurilor Olimpice de iarna, de la Salt Lake City, vor fi prezente la ceremonia de inchidere a competitiei.

Declaratia directorului general al CIO intervine dupa ce delegatiile Rusiei si Coreii de Sud amenintasera ca vor parasi competitia de la Salt Lake City inainte de incheiere sau vor boicota ceremonia de inchidere, in semn de protest fata de arbitrajul de la JO.

Rusul Vitali Smirnov, care este vicepresedinte al CIO, a confirmat ca delegatia Rusiei va fi prezenta la ceremonia de inchidere. -Nu vom boicota ceremonia de inchidere, nu vom parasi Statele Unite inainte de incheierea Jocurilor Olimpice. Vom fi prezenti la parada finala-, a declarat Smirnov.

Presedintele CIO, Jacques Rogge, care a asistat la semifinala dintre echipele de hochei pe gheata ale Rusiei si SUA, alaturi de Smirnov, a avut mai multe runde de discutii, zilele acestea, cu oficialii rusi si sud-coreeni.

Responsabilii delegatiei sud-coreene au confirmat, la randul lor, ca nu vor boicota ceremonia de inchidere a JO. Oficialii sud-coreeni declarasera, la finele saptamanii trecute, ca nu este exclusa boicotarea ceremoniei de inchidere, dorind sa protesteze astfel impotriva descalificarii patinatorului Kim Dong-sung din proba de patonaj viteza pe distanta de 1.500 metri, pista scurta. Kim Dong-sung, care trecuse primul linia de sosire in finala probei, a fost descalificat de arbitrul australian James Hewish pe motiv ca l-a incomodat pe americanul Apolo Anton Ohno, care a castigat titlul olimpic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.