Home Sport Novak Djokovic a câștigat pentru a patra oară Turneul Campionilor

Novak Djokovic a câștigat pentru a patra oară Turneul Campionilor

DISTRIBUIŢI

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a câștigat pentru a patra oară în cariera sa Turneul Campionilor, etapa de sfârșit de sezon a circuitului mondial ATP, profitând de abandonul elvețianului Roger Federer, adversarul pe care ar fi trebuit să-l întâlnească în finala programată duminică seara la Londra.

Federer, al doilea favorit al competiției, a fost nevoit să declare forfait din cauza unor probleme la spate. „Nu pot juca, este prea riscant la vârsta mea”, le-a spus elvețianul, în vârstă de 33 ani, spectatorilor prezenți pe O2 Arena.

Djokovic, care a mai câștigat Turneul Campionilor în 2008, 2012 și 2013, a fost recompensat cu 2.075.000 (1,66 milioane euro), în timp ce Federer a intrat în posesia unui cec în valoare de 1.095.000 dolari (850.00 euro).

În locul mult-așteptatei finale a avut loc un meci demonstrativ, într-un singur set, între Djokovic și britanicul Andy Murray, câștigat cu 8-5 de liderul clasamentului ATP.

La dublu, Turneul Campionilor a fost câștigat de cuplul american Bob Bryan/Mike Bryan, nr.1 mondial, care a dispus în finală, cu 6-7 (5), 6-2, 10-7 de perechea Ivan Doig (Croația)/Marcelo Melo (Brazilia).

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.