Acasă Sport Obstacolul in fata grupei mondiale se numeste Japonia

Obstacolul in fata grupei mondiale se numeste Japonia

DISTRIBUIȚI

Ieri a avut loc la Londra tragerea la sorţi pentru meciurile de baraj în urma cărora se vor hotărî echipele ce vor figura anul viitor în Grupa Mondială a Cupei Davis.

Echipa Romaniei va evolua împotriva Japoniei, iar partidele sunt programate în perioada 21-23 septembrie, la o săptămană după încheierea turneului BCR Open Romania, în cazul în care organizatorii vor decide să păstreze aceleaşi date ca anul trecut. Dacă sorţii ne-au scos în cale un adversar mai mult decat accesibil, formaţia noastră îşi va juca în deplasare şansa de a rămane în continuare în Grupa Mondială, tricolorii fiind prezenţi în elita tenisului mondial de peste 10 ani fără întrerupere. Tehnicianul Florin Segărceanu s-a declarat optimist în privinţa şanselor noastre de a rămane în continuare în prim-planul tenisului mondial: -Nu prea ne convine ca program, pentru că este imediat după BCR Open Romania. Ne-am fi dorit mult să jucăm acasă, dar sorţii au vrut să mergem tocmai în Japonia. Este singurul dezavantaj. Vom trece însă peste acest handicap, pentru că jucătorii noştri sunt obişnuiţi să călătorească peste tot în lume. Se va juca probabil pe suprafaţă rapidă, poate chiar în sală-.

Japonia nu a fost prezentă în Grupa Mondială decat în două randuri: în 1981, momentul în care s-au înfiinţat grupele valorice şi 1985. Cele două echipe nu s-au mai întalnit niciodată, antrenorul Florin Segărceanu neştiind absolut nimic despre componenţii echipei nipone de Cupa Davis: Takao Suzuki, jucătorul cu cele mai multe victorii în această competiţie pentru ţara sa, Satoshi Iwabuchi, Go Soeda, cel mai bine clasat jucător nipon, locul 221 ATP, şi Yuichi Sugita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.