Home Sport Octavian Bellu şi Mariana Bitang s-au întors la lotul naţional

Octavian Bellu şi Mariana Bitang s-au întors la lotul naţional

DISTRIBUIŢI

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a anunţat că tehnicienii Octavian Bellu şi Mariana Bitang „şi-au clarificat lucrurile pe care le aveau ei cu ei” şi au redevenit antrenori ai lotului feminin.

Oficialul FRG a făcut declaraţia pentru Mediafax şi a adăugat că antrenorii nu au semnat alte contracte cu federaţia. „Ei sunt demult în poziţia de antrenori ai lotului naţional. A fost doar o etapă scurtă în care dânşii şi-au clarificat nişte lucruri şi sunt la lotul naţional de mult. După mondiale erau deja în treabă. Acum lucrează efectiv cu sportivele. Am discutat cu dânşii, nu există contracte separate, sunt într-o colaborare, nu neapărat cu contractul pe masă. E o problemă foarte veche între noi, pentru că federaţia are resurse limitate. Dar asta nu e o chestiune care să-i împiedice să pregătească lotul naţional. Nu au avut alte doleanţe, oamenii şi-au clarificat lucrurile pe care le aveau ei cu ei şi sunt înapoi la treabă. Nu e niciun fel de problemă”, a declarat Adrian Stoica.

Ministrul secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Carmen Tocală, a declarat, pentru Mediafax, că Octavian Bellu şi Mariana Bitang nu au pierdut niciodată contactul cu lotul naţional, chiar dacă renunţaseră la antrenorat. „Noi suntem în permanent contact cu dânşii, pentru că toată metodologia şi coordonarea lotului a rămas în atenţia lor. Dânşii s-au ocupat de pregătirea antrenorilor, chiar dacă dânşii nu au stat efectiv în sală să antreneze sportivele. Dar dânşii au coordonat lotul de gimnastică pe toată această perioadă. Au coordonat antrenorii şi înainte de mondiale. Nu au pierdut contactul cu lotul pentru că sunt coordonatorii lotului. Acum, dânşii merg în sală la Izvorani”, a declarat Carmen Tocală.

Mariana Bitang declarase agenţiei Mediafax, la jumătatea lunii septembrie, că ea şi Octavian Bellu nu mai sunt antrenori coordonatori ai lotului olimpic feminin de gimnastică, astfel că nu vor însoţi delegaţia României la Campionatele Mondiale de la Nanning (China). „După Campionatele Europene, după luna iunie, calitatea noastră de antrenori coordonatori a încetat. Este o decizie definitivă. Încercăm să mai ajutăm cum putem, am făcut cât am putut”, a declarat Mariana Bitang, pentru Mediafax.

 

La Campionatele Mondiale de la Nanning, gimnastele tricolore au fost însoţite de staful tehnic format din Lăcrămioara Moldovan, Lucian Sandu şi Cristian Moldovan.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.